Van'da 'K1' belgesi tartışması

Van'ın Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ESTO) Başkanı Abdulkadir Arzlar, ?K1' belgeleri verme yetkisini aldıktan sonra haklarında açıklama yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu'nun yanlış yaptığını iddia ederek ?Esnafımızın yaşadıkları sıkıntılar çözüldü diye bize teşekkür edilmeliydi? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'dan yayın yapan Tutku Radyo'ya konuk olan ve Salih Geçken'e açıklamalarda bulunan ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu'nun suçlamalarının yersiz, iddiaların yanlış olduğunu, ?K1' belgesini verme yetkisini Van'dan değil Diyarbakır'dan aldıklarını belirtti. Van'da yaşanan yolsuzluklardan ötürü bu yetkinin daha önce Diyarbakır'a verildiğini anlatan Arslan ?Bu da esnafımızı zorluk yaşamasına neden oluyordu. Esnafımız yaşadığı bu zorlukları bize ilettiğinde gerekli işlemleri yaptıktan sonra müracaat yaptık. Bize bu yetkinin ilçelere verilmeyeceği belirtilince biz de bu işten vazgeçtik. Daha sonra Başbakanımız ziyaretinde biz bu sıkıntıyı dile getirdik, Ulaştırma Bakanına ilettik. Esnaflarımızdan bazıları yaşadıkları sıkıntıyı ifade etti. Ulaştırma Bakanının görüştüğü genel müdür bizi davet etti ve gerekli işlemleri, sözleşmeleri yaptık? dedi.

BAŞKAN BİZE TEŞEKKÜR ETMELİYDİ

VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu'nun yanlış beyanlarda bulunduğunu, yetkiyi Van'dan değil Diyarbakır'dan aldıklarını anlatan Abdulkadir Arslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

?Mirza Nadiroğlu niçin böyle bir açıklama yapıyor, niçin milletvekillerini işin içine katıyor. Hiçbir milletvekili bu işin içinde yoktur. Bu açıklamaları talihsizlik olarak görüyorum.Van'da yaşanan sıkıntıdan ötürü mahkeme süresince bu yetki Van'a verilmeyecekti. Bunu Mirza bey de biliyor. Biz müracaat ettiğimizde bunu kendisine aktarmıştık. O zaman hiçbir tepki göstermeyen başkan şimdi niye böyle bir açıklama yapıyor. Bize teşekkür etmesi gerekirken bizi neden suçluyor anlamış değiliz. Esnafımız bin bir zorluk yaşayarak Diyarbakır'a giderek bu yetkiyi almak zorunda kalıyordu. Biz bu sıkıntıyı giderdik. Başkan bize haksızlık yapıyor. Açıklama yaparak bizi suçladıktan sonra VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu'nu arayıp ?Yanlış yapmadınız mı, Erçiş veya Van ne fark eder, Erçiş ile Van arasında fark yoktur' dedim. Bizleri suçlayarak milletvekillerini işin içine katması doğru değil. Kendisi de bunu çok iyi biliyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber