İstihbarat birimleri tek çatı altında birleşti

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİT çatısı altında kurulan İstihbarat Koordinasyon Merkezi'ne atamalar tamam. Emniyetten 4 şube müdürü ve iki emniyet müdür yardımcısı ile askeri istihbarattan rütbeli uzmanlar 'geçici görev'le çalışmalarına başlıyor. İlk toplantı haftaya

İLK TOPLANTI HAFTAYA

Bu çerçevede koordinasyonu yapacak görevlilerle ilgili masalar kuruldu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli istihbarat ve terör uzmanı 4 şube müdürü, 2 emniyet müdür yardımcısı, askeri istihbarattan da rütbeli uzmanlar 'Geçici görevlendirme' ile MİT bünyesinde kurulan Koordinasyon Merkezi'ne gönderildi.

POLİS müdürleri, emniyetin elde ettiği istihbarat bilgilerinin MİT'e sağlıklı bir şekilde aktarılması konusunda koordinasyonu sağlayacak. Polisler, MİT'in elde ettiği bilgileri de soruşturmayı yürüten emniyet birimlerine ulaştırarak olası kopukluğu ortadan kaldıracak. Oluşturulan yeni birimin ilk toplantısını önümüzdeki hafta başında yapması kararlaştırıldı.

Terörle ilgili konularda bilgi ve duyumları koordine ederek istihbarata dönüştürülmesi amacıyla İstihbarat Koordinasyon Merkezi'nin kurulması kararlaştırıldı.

Pazartesi günü Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bünyesinde işbaşı yapacak merkezde MİT, emniyet, jandarma ve Genel Kurmay İstihbarat birimlerinden 20 personel görev yapacak.

5'ER KİŞİLİK EKİP

Yeni düzenlemeyle MİT'in Ankara Yenimahalle'de bulunan merkezinde yeni bir birim kuruldu. Birim için Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan 5, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan, Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan 5 personel geçici olarak MİT bünyesinde kurulan İstihbarat Koordinasyon Merkezi'ne atandı. MİT'in 5 personelinin de bu merkezde görevlendirildiği öğrenildi.

AKTİF İSTİHBARATÇILAR

Merkezin personel seçiminde de Başbakanlık oldukça seçiçi davrandı. Güvenlik birimlerinin istihbarat teşkilatlarında çalışan tüm isimler tek tekmasaya yatırıldı.

Geçmiş dönemde Güneydoğu'da ve İstanbul, Ankara ve İzmir gibi önemli merkezlerde terör örgütü yapılanmalarına karşı görev yapmış istihbaratçılar belirlendi.

Pazartesi günü Başbakan Erdoğan'ın da onayı ile İstihbarat KoordinasyonMerkezi'nin kadrosu şekillendirildi. Merkezde görev alacak personele tayin bildirimi yapıldı ve 24 Aralık 2012 tarihi itibariyle MİT bünyesinde kurulan merkezde görevlendirildikleri belirtildi.

Zaman kaybı olmayacak

Sistemle, istihbarat birimlerinin elindeki bilgiler anındamerkeze aktarılacak ve operasyon süreci hızlandırılacak. Eski sistemde TSK, PKK'yla ilgili bir bilgi aldığındaMİT'e sorup yanıt alırken vakit kaybından operasyonlar aksıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber