Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğusu, Akdeniz, Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Eskişehir, Konya ve Karaman çevrelerinde görülecek yağışların; yağmur ve sağanak, Marmara'nın kuzeydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Sivas, Kayseri, Eskişehir ve Konya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, akşam saatlerinde Muğla, gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.


*7 günlük hava tahmin raporu sadece memurlar.net'te...


HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Batıda kuzeyli, doğu bölgeler ile zamanla Akdeniz ve İç Anadolu'da güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/Saat), akşam saatlerinden itibaren Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 Km/Saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, akşam saatlerinde Muğla, gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/Saat), akşam saatlerinden itibaren Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 Km/Saat) eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber