Gazeteciliğin önemi hakkında konferans düzenlendi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde sevenleriyle buluşan Samanyolu TV haber spikeri Kemal Gülen, gazeteciliğin önemi hakkında bir konferans verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haberciliğin kutsal bir meslek olduğunu hatırlatan Gülen, ''Peygamber Efendimiz (sas), kendisine Allah (c.c.)'tan gelen vahiyleri, Cebrail (as)'den alarak ashabına duyuruyordu. Bugün bizim yaptığımız iş, bu doğrultuda önemli.'' dedi.

Dörtyol Girişimci İşadamları Derneği (DÖGİAD)'nin Fourway Otel'de düzenlediği etkinliğe; AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Osman Görgen, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, DÖGİAD Başkanı Turhan Soylu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Samanyolu TV'nin sevilen yüzü Kemal Gülen, habercilik mesleği ile ilgili birikimlerini konuklarla paylaştı.

Gazeteciliğin, çok dikkat gerektiren bir meslek olduğunu hatırlatan Kemal Gülen, ''Yaptığımız iş çok büyük fedakarlıklar gerektiriyor. Gazeteciliğin temelinde doğruluk var. Meydana gelen bir olay hakkında bilgi verirken, yanlışa düşmeden vermek çok önemli. Bu yüzden habercilik, büyük birikim ve kabiliyet gerektiriyor. Haberci, yanlışa düşmeden, bir olayı insanlara duyurmalı. Tarafsız ve hızlı olmalı.'' diye konuşmalı.

Haberciliğin kutsal bir vazife olduğunu hatırlatan Gülen, ''Geçmişimize bir göz attığımızda, en büyük haberci olarak Peygamber Efendimiz (sas)'i görürüz. Allah'tan gelen ayetler, vahiyler Cebrail (as) aracılığıyla Peygamberimiz'e (sas) bildiriliyordu. Efendimiz de (sas) aldığı mesajları, Müslümanlara duyuruyordu. Bir nevi haberci görevi üstleniyordu. Bu yüzden yaptığımız iş önemli. Bizler bugün peygamber mesleğini icra etmeye çalışıyoruz. Toplumu en doğru bilgilerle bilgilendirmeye çalışıyor, bu süreçte yanlışa düşmemeye gayret sarf ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber