Esrar satışı yapan karı kocaya 5'er yıl hapis

Sakarya'da esrar satışı yaptıkları gerekçesiyle yargılanan karı koca, 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da, geçen şubat ayında İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, yaptıkları çalışmada Adapazarı ilçesinde yaşayan M.Y. (47) ile eşi H.Y.'nin ikametlerinde esrar ticareti yaptıkları bilgisine ulaştı. Operasyon düzenleyerek evde arama yapan jandarma ekipleri, yatak odasında poşet içerisinde, kağıtlara sarılı vaziyette satışa hazır 315 gram esrar ile 40 gram kenevir tohumu buldu, bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan M.Y. ve eşi H.Y. hakkında, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu ticareti yapmak', 'uyuşturucu madde kullanmak' ve 'ruhsatsız tabanca bulundurmak' suçlarından dava açıldı. Sanık M.Y., esrar satışı yapmadığını öne sürerek içici olduğunu savundu. Sanık, ruhsatsız tabancayı da hasım sahibi olduğu için bulundurduğunu ileri sürdü. Diğer sanık H.Y. ise kocasının içtiği için esrar bulundurduğunu öne sürerek, suçsuz olduğunu ve beraatini istediğini söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar M.Y. ve eşi H.Y.'yi, uyuşturucu madde satışı yapmaktan suçlu buldu. Karı kocaya, esrar satışı yaptıkları gerekçesiyle 5'er yıl hapis ve bin'er lira adli para cezası verildi. Sanık M.Y., ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ise 10 ay hapis ve bin lira para cezasına çarptırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber