İki günde 20 bin kişi buluştu

?Türkiye'nin Renkleri Konak'ta Buluşuyor' projesi iki gün süreyle kültürleri buluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa, Konya, Şanlıurfa ve Erzurum'un yöresel lezzetleri, halkoyunları, kültür ve geleneği Fuar Atlas Pavyon'da memleketlileri bir araya getirdi.

Etkinliğin gelenekselleştirilerek önümüzdeki yıllarda 81 ili kapsaması planlanıyor. İzmir'de özgürlük ve barış içinde yaşayan kültürlerin, renklerin kaynaşması amaçlanan etkinliği iki günde yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti. Saç tasarımında dünya birinciliği bulunan Harun Cici'nin saç şovu ikinci gününde etkinliğin en renkli anlarından biri oldu. Kendisinin de Erzurumlu olduğunu söyleyen Cici Manisa, Konya, Şanlıurfa ve Erzurum'un simgelerini kullanarak saç tasarımları yaptı. Şanlıurfa'nın isot biberi, nar pekmezi, çiğköftesi, sıra gecesi canlandırması, Erzurum'un oltu taşlarından yapılan takılar, kadayıf sarması, Çağ Kebabı, Manisa'nın Kırkağaç kavunu, zeytinyağı, Kula battaniyesi, testileri etkinliğin en özel örnekleriydi. ?Türkiye'nin Renkleri Konak'ta Buluşuyor' etkinliğini düzenleyen Konak Belediyesi de semt merkezlerindeki kursiyerlerin hazırladığı hediyelik eşya stantlarıyla büyük ilgi çekti.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gelecek yıllarda katılımın daha yüksek olacağını, hedefin 81 ili buluşturmak olduğunu söyledi. Tartan, ?Bir takım sebeplerle kopup geldiğimiz kentlerde vatandaşlarımızın kendi kültürlerini yaşamaları ve gelecek kuşaklara aktarmaları en doğal hakları. Kültürlerin yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Birbirimize kenetlenerek, kültür ve geleneklerden beslenerek, Ulu Önder Atatürk'ten güç alarak bu berberliği sürdüreceğiz. Barış, kardeşlik ve dayanışma renklerini birlikte yansıtıyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber