Ortaköy Beldesi taşınıyor

Sakarya'nın Kocaali ilçesindeki Baraj çalışmalarından dolayı etkilenecek olan ve sular altında kalacak olan Ortaköy halkı için yeni şehir kurulması için kollar sıvandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ile Orman ve Su işleri Bakanlığı Müsteşar Prof. Dr. Lütfi Akca, Kocaali Belediyesi Başkanı Ahmet Acar'ın makamında Ortaköy Belde Belediyesi Başkanı Cemal Angın ve Kocaali Belediye Meclis üyesi Ali Yılmaz'la bir araya geldi.

Caferiye'de bulunan yaklaşık 800 dönümlük gençleştirme sahasının Orman vasfından çıkarılarak 2B kapsamına alınması baraj inşasından etkilenecek olan bölge halkının yerleşim alanı olarak kullanılması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında orman bölge müdürlüğünün de onaylamasıyla çalışmalar sona gelindi.

Müşteşar Akça'nın da olumlu bakmasıyla işin Bakanlar Kuruluna sunulacağını, Bakanlar Kurulunun kararıyla Carefiye'deki arazinin orman bakanlığından çıkıp çevre ve şehircilik bakanlığına devredileceği öğrenildi. Çevre ve Şehircilik bakanlığı da TOKİ aracılığıyla barajdan etkilenecek bölge halkına yeni bir şehir kurulacak.

Milletvekili Hasan Ali Çelik bölge insanının bölgeden çıkmadan bölge içinde kalması için çaba verdiklerini belirterek, ?Caferiye'de 800 dönümlük alanda yeni bir yerleşim alanı bölgenin gelişmesi açısından da önemli. Bizler buna destek veriyoruz. Tüm çalışmalarımız baraj nedeniyle yerleşim alanlarını terk edecek vatandaşlarımıza daha güzel bir yaşam alanı oluşturmaktır? dedi.

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar da çalışmalara verdiği destekten dolayı ilçe halkı adına AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik'e teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber