Günde 20 bin müşteri ağırlayan köfteci fabrika kurdu

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Türkiye'nin en büyük köfte fabrikasını kuran Yusuf Akkaş, 6 şubede haftada yaklaşık 180 bin müşteriyi ağırlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın yerel köfte ve et restoranlarından ?Köfteci Yusuf?, Yeni Yalova yolu ve Mudanya yolundaki şubelerinin yanı sıra İznik, Orhangazi, Yalova ve Susurluk'ta da müşterilerine köfte lezzetini tattırıyor. Türkiye'nin en büyük köfte fabrikasına sahip olan Köfteci Yusuf, Bursa'daki köfte lezzetini İstanbullulara da sunmayı hedefliyor. İşletme sahibi Yusuf Akkaş, Yenişehir'deki üretimleri hakkında bilgiler verdi. Günlük 20-30 arası dana, 150 civarında da kuzu kestiklerini ifade eden Akkaş, genellikle Bursa bölgesinin hayvanlarını kullandıklarını söyledi. Hayvanların yarısını kendi çiftliklerinde ürettiklerini ifade eden Akkaş, ?Bizim belirlediğimiz yem rasyoları ve normlarda bize özel üretim yapan çiftçilerimiz var. Bursa Yenişehir bölgesinde büyük şirketlerin hayvan çiftlikleri yatırımları artarak sürüyor. Lezzet için hayvan seçimi kriterlerine dikkat ediyoruz. Bu bölgedeki otlardan ve beslenme şekillerinden köftedeki lezzet ortaya çıkıyor" dedi.

?Şu anda 6 şubemiz var. Yakında Gemlik ve Bozüyük'te şubelerimizi açacağız? diyen Akkaş, bine yakın personelle müşterilerine hizmet verdiklerini kaydetti. Haftada 180 bin müşteriyi ağırladıklarını ifade eden Akkaş, ?Hafta içi günde 20 bin, hafta sonları 40 bine yakın müşteriyi ağırlıyoruz. Günde 5-8 ton arasında köfte üretiyoruz. Bunun yanında sucuk var. Yakında özel pastırmamızı piyasaya süreceğiz. Tüm şubelerimizde kasap reyonlarımız var. Müşterilerimiz çiğ satışlardan da yararlanabilirler. Osmanlı'dan gelen köfte lezzetini uluslararası bir firma haline gelmek istiyoruz. Ülkenin lokomotif bir gıda firması yapmak istiyoruz? diye konuştu.

?3 DAKİKADA SİPARİŞLER MASADA?

Önümüzdeki yıllarda bayilik vermek zorunda kalacaklarını dile getiren Akkaş, şöyle devam etti:

?Ama biz bu işbirliği ile bayimiz olacak müşterilerimize sadece köfte değil, bilgi de satmak istiyoruz. Bu iş nasıl yapılır? 3 dakikada köfteyi müşterinin masasına getiriyoruz. Biz gördüğünüz gibi üreticiyiz. Müşteri bize bu fiyata nasıl satıyorsunuz diye soruyorlar. Biz imalattan para kazanıyoruz. Bir köfteci gibi gözükürken, toptancı et firması gibi direkt fabrikadan müşteriye et satıyoruz. Biz imalattan kazanıyoruz. Karlılığımız genellikle imalattandır. Fabrikadan kendi müşterimize satıyoruz. Lezzet kesinlikle önemli. Biz sloganımızda ?Lezzetli, hijyenik, ekonomik, hızlı' diyoruz. Biz Türkiye'nin en iyi köftesini yapıyoruz. Çünkü en iyi etlerini kullanıyoruz. Müşterilerimiz bizi test edebilirler. Bir fast food kadar hızlı müşteriye ürün sunuyoruz. Biz imalatçıyız. Arada hiçbir aracı kurum yok.?

Orta sınıfın restoran kültürüne kavuşmasını sağladıklarını ifade eden Akkaş, ?İstanbul piyasasına kurumsal hale geldiğimizde kesinlikle gireceğiz. Türkiye'nin can damarı orası. Şu an İstanbul'a giden yolları tutuyoruz. İstanbul müşterisi mayalanmış durumda. Göz aşinalığı var? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber