Odayı çakmak gazıyla doldurup sigara içmek isteyince patlama oldu

Malatya'da önceki gün bir evde gerçekleşen patlama sonucu 6 çocuğun yaralandığı olayın, çocukların çakmak gazı boşalttıkları odada sigara içmek istemeleri sonucu gerçekleştiği öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ferhadiye Mahallesi Kavukçuoğlu Sokak'ta önceki akşam bir apartmanın 3'üncü katındaki evde yaklaşık 25 çakmak gazı tüpü henüz belirlenemeyen bir nedenle patlamış, patlama sonucu çıkan yangında M.H.A.(17) ile 15 yaşlarındaki A.K, M.K, M.S.F, A.K, Ü.G.B. isimli 6 çocuk, el, yüz ve kollarından yaralanmıştı. Olay üzerine soruşturma başlatan polis ekipleri, çocukların ?tüp patladı' ifadeleri üzerinde konutta inceleme yaptı. İtfaiye ekiplerinin desteğiyle yapılan incelemede herhangi bir tüp patlama vakasının gerçekleşmediği belirlendi. Yangının çıktığı odada inceleme yapan ekipler boş çakmak gazı tüplerine rastladı. Yapılan inceleler sonucunda ise patlamanın likit çakmak gazı tüpünden dolayı kaynaklandığı anlaşıldı.

Yapılan araştırma sonucu, çocukların patlamanın gerçekleştiği odaya 2 çakmak gazı tüpünü boşalttı tespit edildi. Boşaltılan çakmak gazının etkisiyle kendilerinden geçmeye başlayan çocuklardan birinin sigara içmek için çakmağını ateşlemesi sonucu odaya dolan çakmak gazının patladığı kaydedildi.

Olaydan yaralı olarak kurtulan çocukların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber