Uşak'ta kadın sığınma evi hizmete başladı

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Işıl Akgün sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve şehrin eksiklikleri arasında bulunan Kadın Sığınma Evi'ni açtıklarını ve hizmete başlandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müracaatların kabul edilmeye başlandığını belirten Akgün eksikliğin giderilmiş olmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Şu an için 16 kişilik bir kapasitenin bulunduğunu hatırlatan Akgün, ?Evimizde her şey planlanarak hareket edildi. Hizmete açtığımız merkezimizde güvenlikten sosyal ihtiyaçlara kadar her türlü gereksinim için düzenlemeler bulunuyor. Amacımız gelen vatandaşlarımızın iyi bir ortamda yer almalarıdır? dedi.

Belediye olarak sığınma evi için 500 bin TL gibi bir harcama yaptıklarını vurgulayan Akgün, her türlü ihtiyacın düşünüldüğünü ve gelenlerin bir aile ortamında karşılanacağını bildirdi. İki hafta önce hizmete başlayan sığınma evinde sosyal hizmetler ile ortak bir çalışma içinde olacaklarını kaydeden Akgün, ?Şiddet mağduru kadınlarımızın her anlamda huzurlu olmalarını istiyoruz. Gelenlere uzmanlarımız eşliğinde hem psikolojik hem de manevi destek vermek niyetindeyiz. Evimizde belediye personeli ile birlikte sosyal hizmetlerin personelinin de desteği söz konusu olacak. Güvenlik hizmetleri de çalışmamızda önemli bir yer tutuyor. Gelen kadınlarımızı duruma göre ya merkezde ağırlayacağız, ya da başka bir ile yollayacağız. Ayrıca başka illerden de gelenleri kabul edeceğiz? diye konuştu.

Şiddet olaylarının olmamasını da temenni eden Akgün, belediyenin sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber