Polis memurunun 'kuş' sergisi

Adana'da polislik mesleğinin yanına fotoğrafçılığı da sığdıran Derviş Kökenek, 'Kuşlar' adını verdiği fotoğraf sergisini açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kökenek'in, kuşların değerinin farkına varılması, yaşam alanlarının korunması ve av baskısının azaltılmasına dikkati çekmek amacıyla hazırladığı sergisinin açılış kurdelesini Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan birlikte yaptı.

Vali Coş, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Derviş Kökenek'i kutlayarak, "Fotoğraf sanatı ile doğa sanatını birleştiren Emniyet teşkilatımız mensuplarından Derviş Kökenek'i yaptığı bu güzel çalışma ve iş hayatı dışındaki bu sınırlı zamanını bu şekilde toplum yararına kullanmasından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Kökenek'in işten arta kalan zamanlarını eşi ve çocuklarıyla geçirmek yerine doğaya çıkıp böylesine güzel eserleri ortaya çıkarmasının da anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Ben bu nedenle kendilerinden çalınan zamandan dolayı polis memurumuzun eşini ve çocuklarını da kutluyorum'' diye konuştu.

Sergiyi düzenlemekteki amacının; kuşların değerinin farkına varılmasının yanında yaşam alanlarının korunması ve kuşlar üzerindeki av baskısının azaltılması olduğunu kaydeden Derviş Kökenek de, "Korumak için sevmek, sevmek için tanımak gerekir düşüncesiyle bölgemizde yaşayan yüzlerce kuş türünden bir kısmını fotoğrafladım. Umarım vermek istediğim mesajlar yerini bulur ve bu güzel hayvanlara yaşam hakkı tanınır" dedi.

Kökenek'in 'Kuşlar' adını verdiği kişisel fotoğraf sergisinde; çok nadir görülen kuş türleri olarak öne çıkan Turaç, Dikkuyruklu Ötleğen, Karaboğazlı Ötleğen, Küçük Serçe, Arap Bülbülü gibi türlerin fotoğraflarına yoğun ilgi gösterildi.

Adana Optimum Alışveriş Merkezi'nde, 50 fotoğraf karesinde oluşan 'Kuşlar' adı fotoğraf sergisinin, 15 gün boyunca S.E.S Atölyesi'nde ziyarete açık kalacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber