Mardin'de KCK operasyonu: 10 kişi gözaltına alındı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde KCK'nın talimatları doğrultusunda yasa dışı gösterilere katılarak, molotof bombası, havai fişekli ses bombası ve taşlı saldırılarda bulundukları tespit edilen toplam 10 kişi yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda yasadışı PKK/KCK terör örgütünün talimatları doğrultusunda yasa dışı gösterilere katılarak, molotof bombası, havai fişekli, ses bombası ve taşlı saldırılarda bulundukları tespit edilen toplam 10 kişi gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan şahısların sorgulanmak üzere Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

YAKALANAN EYLEMCİLER GİYDİKLERİ PANTOLON VE AYAKKABIDAN TEŞHİS EDİLDİ

Kızıltepe ilçesinde daha önce KCK terör örgütünün talimatları doğrultusunda çeşitli olaylara karıştıkları tespit edilen zanlılara yönelik şafak operasyonu düzenlendi. Çok sayıda özel hareket timlerinin katıldığı operasyonda şahısların evlerine ve iş yerlerine yönelik baskınlar gerçekleştirildi. Gözaltına alınan şahısların daha önce mobese kamaralarına takılan görüntüleri doğrultusunda hareket eden polis şahısları giydikleri pantolon ve ayakkabıdan tespit etti. Gözaltına alınan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel dokuman ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber