Nusrat mayın gemisine büyük ilgi

Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı önünde bir yıldır bağlı bulunan ve halka açık olan Nusrat mayın gemisi ilk kez Gelibolu limanına yanaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'de 18 Mart 1915 savaşında kazanılan başarıda büyük pay sahibi olan Nusrat mayın gemisi çürümeye terk edildikten sonra aslına sadık kalınıp bire bir aynısı Gölcük tersanesinde tamamen yerli işçiyle yapıldı. 2011 yılında Çanakkale'ye getirilen Nusrat ziyarete açıldı. Yıllar sonra ilk defa Gelibolu'ya getirilen 14 mürettebatlık Nusrat mayın gemisi halkın ziyaretine açıldı. Sabah 09.00'da başlayan ziyaretler 16.00'ya kadar sürdü.

Mayın gemisini öğrenci ve vatandaşların yanı sıra 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Ferit Güler, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve Liman Başkan Vekili Necdet Bicici de gezdi.

Gemi Komutanı Deniz Kd. Yüzbaşı Burak Şimşek, ?1 yıldır Çanakkale'de olan Nusrat mayın gemisinde ilk kez böyle bir uygulama yapıldı. Gelibolu'ya geldik. Büyük bir ilgi var. Öğlene kadar gemiyi 3 bin kişi gezdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber