Görevden alınan il müdürü: Evimiz cenaze evine döndü

Haber Giriş : 02 Kasım 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda yaşanan dayak ve kötü muamele nedeniyle açığa alınan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, Zaman'a konuştu.

Olayı duyan yakınlarının evini doldurduğu Güler, içinde bulunduğu durumu, "Bakın evimiz bir cenaze evine döndü." diye yorumladı. Güler, olayın idari sorumlusu olarak kendisini gösteriyor ve ekliyor: "24 saat orda yatabilir misin? Hayır ama 24 saat benim gölgemi oradakiler hissetmeliydi. Acaba onu gereği gibi yerine getiremedim mi?"

Bir ay önce orada bir çalışanın işine son verdiğini, bir diğerini 3 ay açıkta tuttuğunu belirten Güler, kurumunda yaşanan üzücü olayların binde birinin dahi kendisine bilgi olarak ulaşmadığını ileri sürüyor. Güler, "Böyle bir ihbar ulaşmış olsaydı, gereğini yapardım. O çocuklarla ilgili hayallerimi çaldılar." diyor. Yuvada yaşanan olaylarda bir yönlendirme olduğunu iddia eden Güler, her şeyin adli süreçte ortaya çıkacağını ifade ediyor.

Yapılan soruşturmalar neticesinde göreve iade edilse bile bunun sadece iade-i itibar olacağını söyleyen Güler, bütün idari sorumluluğu kendi üstüne alıyor. Güler, çocuklarını almak için yuva önüne gelen bazı annelerin televizyona çıkmasını da 'şov' olarak nitelendirerek, söz konusu annelerin çocuklarıyla daha önce ilgilenmediklerini vurguluyor. Bazı annelere çocuklarının verilmesinin uygun olmadığını savunan il müdürü, "Örneğin 6 çocuğu olan kadının ihbarını muhtardan aldık. Eve gittiğimizde evde soba yok, sergi yok, yiyecek yok. Baba özürlü. Biz o çocukları getirdik 3'ünü burada barındırdık, 3'ünü de Sivas'a gönderdik. Biz çocukları Sivas'a gönderirken, anne bir Mercedes araba ile geldi. Sosyal incelemesinde çocuklarının verilmeye uygun olmadığı belirlenen bu anne, medyaya çıkıp milletin duygularının ırzına geçiyor." diye konuşuyor.

Önceki il müdürünün Erkek Yetiştirme Yurdu'nda meydana gelen bir intihar vakası nedeniyle görevden alındığını kaydeden Güler, kendisinin ise AK Parti il teşkilatının ısrarı üzerine görevi kabul ettiğini dile getiriyor. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bir yıl kuruluş müdürlüğü yaptığını ve 28 Şubat sürecinden sonra görevden alındığını hatırlatan Güler, 2001 yılına kadar hakkındaki asılsız iddialara cevap vermekle uğraştığına değiniyor. Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt'la olan kirvelik konusunun sadece halk arasında kullanılan bir tabirden ibaret olduğunu belirten Güler, Vali Osman Derya Kadıoğlu'nun kuruluşları sık sık ziyaret ettiğini de savunuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber