Başbakan vekilleri uyardı: Referans olurken dikkatli olun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2005 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki dayak skandalının ardından bazı milletvekillerinin Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürü için bazı milletvekillerinin referans olduğu yönündeki tartışmalar üzerine AK Parti milletvekillerini uyardı. Erdoğan, "Birilerine referans olurken dikkatli olun" uyarısında bulundu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün gece geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda Malatya Çocuk Yuvası'ndaki dayak skandalı başta olmak üzere gündeme ilişkin konular masaya yatırıldı.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun bu süreçte haksız bir şekilde eleştirildiğini belirten Erdoğan, parti yönetiminden ve milletvekillerinden Çubukçu'ya sahip çıkılmasını istedi. "AK Parti olarak bakanımızın arkasında durmalıyız" diyen Erdoğan, Nimet Çubukçu'nun çok çalıştığına kendisinin de şahit olduğunu, göreve geldiğinden bugüne 700 yuva ve yurttan 150'sini ziyaret ettiğini kaydetti.

Çubukçu'nun çok aktif bir bakanlık yaptığını dile getiren Erdoğan, parti içinden yükselen eleştirilere de üzüldüğünü söyledi. Skandalın patlak vermesinin ardından Malatya'ya giderek incelemelerde bulunan TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'ın 'Olaydan önce Nimet Çubukçu'yu komisyona çağırdık, sorguladık. Öyle bir şey olmadığını söyledi' yönündeki sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Bu süreçte beni en çok üzen Elkatmış'ın bu sözleri oldu" diye konuştu. Erdoğan, çocuk yuvasındaki skandalın ardından bazı milletvekillerinin SHÇEK il müdürü için referans olduğu yönündeki tartışmalara da değindi. Grup başkan vekillerine talimat veren Erdoğan, milletvekillerinin uyarılmasını istedi. Başbakan Erdoğan, "Birilerine referans olurken dikkatli olun. Emin olmadığınız kişilere referans olmayın. Bizim için önemli olan bir kişinin liyakatli olmasıdır. Liyakat sahibi olmayan bir kişi için referans olmak çok yanlış sonuçlar doğurur" uyarısında bulundu.

Toplantıda tartışmalara yol açan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi de (MGSB) gündeme geldi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün belgeyi sızdıranların yakalanması için MİT'e talimat vermesiyle başlayan tartışmaları değerlendiren Erdoğan, belgenin kesinlikle Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu'ndan sızmadığını söyledi. Erdoğan, belgenin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği'ndeki hazırlık aşamasında sızmış olabileceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber