Lise öğrencisi Hülya, 'okuma' başlıklı mektupla ödül aldı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ?Kitap Kumbaram? fuarı etkinlikleri çerçevesinde, ?Evde Okul-Okulda Kalite? konulu bir konferans veren Eğitimci-Yazar Ahmet Maraşlı, kendisine ?Okuma' başlıklı mektup yazan lise öğrencisi Hülya Türkmen'e bir tablet bilgisayar hediye etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi 12/A sınıfı öğrencilerinden Hülya Türkmen, Eğitimci-Yazar Ahmet Maraşlı'ya ait ?Okumayı Sevdirme Yolları? adlı kitabı okuduktan sonra duygularını bir mektuba aktardı. Mektuptan çok etkilenen Eğitimci-Yazar Ahmet Maraşlı, lise öğrencisi Hülya Türkmen'e teşekkür ederek bir tablet bilgisayar hediye etti.

Lise öğrencisi Hülya Türkmen Eğitimci-Yazar Ahmet Maraşlı´ya ?Okumak' başlıkla yazdığı mektupta şunları belirtti:

"Okumak çok yönlü bir uğraş, bir bilgi hazinesi aynı zamanda hayata dair bir rehberdir. Düşünce kaynağımız ve hayal gücümüzü güçlendirmek için bir araçtır. Okuma eylemini hayatımızın her anına uygulamak gerekir. Okumak başarının anahtarıdır. Şu an çıkıp ta ?Ben hiç kitap okumadım ama başarının yolunu buldum? diyebilecek birini bulmak çok zordur. Çünkü başarının yolunu bulmuş ve doruklarına ulaşmış biri bunu okumaya borçludur. Okuma alışkanlığını bir kişiye, bir aileye be bir topluma kazandırmak için bir çok çalışma yapılabilir. Sizin ?Okumayı Sevdirme Yolları? adlı eser buna en güzel örnektir. Bu kitap okumayı hiç sevmeyen bir insan için bir devrim yaratabilir. Onu bir ?Okuma Tiryakisi? yapabilir. Çünkü ?Okumak? eylemi bir kavram olmaktan kurtulmuş ve derin anlamlar yüklenmiştir. Bu kitap abartısız hayatımda okuduğum en güzel kitaptı diyebilirim. Okumanın bu denli güzel olduğunu hiç tahmin etmemiştim. Ama şimdi kitap okuma zevkinin doruklarındayım. Okumanın insan hayatındaki yeri çok farklıdır. Geleceğimiz; günlük yarım saat ya da bir saat kitap okumaya bağlıdır. Bunu yapmak ta çok da zor olmasa gerek. Daha güzel gelecekler için kitap okumaktan vazgeçmemeliyiz. Yani geleceğe dair her şey kitap okumaktan geçiyor. Bunu bilerek ve düşünerek geleceğimizin temellerini atmalıyız. Daha önce okumaktan nefret ederdim. Hiç sevmezdim. Sizin ?Okumayı Sevdirme Yolları? adlı eserin okuduktan sonra okumaya karşı bakış açım değişti. Şu an dünyadaki bütün kitapları okuyabilirim. Okuma alışkanlığını bana kazandırdığı için daha doğrusu okumayı sevdirdiğiniz için size ve bu etkinliği gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak'a çok teşekkür ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber