Ödemiş Belediyesi, 933 kişiye ödekart dağıttı

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Türkiye'de yeni ve ilk kez yapılan bir uygulama ile sosyal yardımları bankamatik kartı ile yaptıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk etapta 933 kişiye kart dağıttıklarını bildirdi.

?Sosyal Belediyecilik' çalışmaları kapsamında Türkiye'de birçok belediyenin ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, giyim, yakacak ya da ev eşyası olarak yardımlar yaptığını belirten Keskin, ?Bu güne kadar yaptığı hizmet ve projelerle diğer belediyelere örnek olan Ödemiş Belediyesi, yeni bir uygulama ile yardımların ihtiyaç sahiplerine en kolay şekilde ulaşmasını sağladı? dedi.

Yapılan yardımların insan onurunu zedelemeyecek şekilde olmasına özen gösterdiklerini belirten Başkan Bekir Keskin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı, kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlarıyla işbirliği yapılarak yürütülen çalışmalar kapsamında saptanan ihtiyaç sahiplerine yardımlar nakdi yapılıyor ve ÖDEKART adı verilen bankamatik kartı dağıtıyor. Bu kart ile hak sahibi vatandaşlara istedikleri doğrultusunda her yerden rahatlıkla alışveriş yapma olanağı sağlanıyor. Ekonomik olarak zorlukla yaşamını sürdüren vatandaşlarımızı kamu kurum ve kuruluşlarının da içinde bulunduğu bir komisyon tarafından saptıyoruz. Belirlenen vatandaşlar, ihtiyaçları doğrultusunda gıda, temizlik, giyecek, eğitim malzemesi gibi yardımları banka kartı ile alıyorlar. Ayrıca mobilya, beyaz eşya veya giysi gibi diğer yardımları ise akşam saatlerinde evlerine teslim ederek yapıyoruz. Amacımız kimseyi incitmeden ve ayırmadan yardımların doğru şekilde yapılmasını sağlamaktır. ÖDEKART ile vatandaşlarımıza, dilediği yerden ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapma imkanı sunuyoruz.?

Keskin, Ödemiş Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilk aşamada ilçe sınırları içindeki 933 kişiye ÖDEKART dağıtıldığını da açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber