Biri soğuktan biri sıcaktan dertli

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklıklarının eksi 20 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da ayakkabı boyacıları ve seyyar satıcılar aşırı soğuklardan dolayı çalışmakta zorlandıklarını belirtirken, fırıncılar ise kışın sıcakta çalışmanın güzel olduğunu fakat yazın büyük çileye dönüştüğünü söyledi.

Boyacılar, ?Ekmek paramız için yağmur, çamur, soğuk ve kar dinlemeden çalışıyoruz. Biz bu işe mecburuz başka bir iş yapamıyoruz. Allah'tan eskisi gibi kar yok önceleri Erzurum'a kar yağdı mı yolda zor yürüdük. Şimdi başımızın belası kuru soğuklar çeşmeler donuyor, yollar kayganlaşıyor anlayacağınız soğukta yürümek yetenek işi. Biz de her sabah gelip burada boyacı tezgahımızı kurup bekliyoruz. Allah'a çok şükür ekmek paramız çıkıyor. Tek sorun vatandaşların bir an önce evine ve işine gitmek istemesi vatandaş soğuktan kaçınca kimse ayakkabısını boyatmıyor. Ama şu da bir gerçek Erzurum kar yağınca güzel? dedi.

Fırıncılar ise, ?Kışın soğuklarda fırında çalışmak çok güzel ama yazın ise büyük çile anlayacağınız kışın sefasını çekiyoruz yazın ise cefasını. Ama her şey ekmek parası için. Bu soğuk havalarda dışarıda çalışmak daha zor. Dışarıda ki insanlar soğuktan donma noktasına geliyor. Biz ise ince olan iş elbiselerimizle çalışıyoruz. Her işin kendine göre zorluğu var anlayacağınız çalışıp ekmek parası kazanmak zor? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber