Fethiye'ye İŞKUR Hizmet Birimi açılacak

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye'ye İŞKUR Hizmet Birimi açılacağı müjdesini verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşme yaptığını açıklayan Boğa, bakandan hizmet birimi için söz aldıklarını kaydetti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından verilen 'Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursu'nu başarı ile tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi. FTSO Likya Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, İŞKUR Muğla İl Müdürü H. İlyas Sarıyerli, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar katıldı.

Törende bir konuşma yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye'ye İŞKUR Hizmet Birimi açılacağını söyledi. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştüğünü anlatan Ali Boğa, "Fethiye'de İŞKUR Hizmet Birimi'nin açılacağına ilişkin söz aldık. Geçen Hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızdan özel ricada bulundum. İŞKUR işi, eğitimi vatandaşın ayağına getirmesi lazım dedim. Bakanımızdan da sözü aldık. İnşallah yeni yıl içerisinde İŞKUR Hizmet Birimi Fethiye'de açılacak." dedi.

Törende konuşan FTSO Başkanı Akif Arıcan da oda olarak Fethiye için ihtiyaç olarak değerlendirilen hiç bir konuda sorumluluktan kaçmadıklarını kaydetti.

Oda ile İŞKUR arasında protokol imzaladıklarını ifade eden Arıcan, "Odamızda kurulan İŞKUR Temsilciliği altında işsizlerimize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz. Ancak 180 bin nüfusa sahip, her geçen gün büyük şehirlerden göç alan işsizliğin ve nitelikli işgücü ihtiyacının her geçen gün arttığı ilçemizde Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün hizmetlerinin layığıyla verilmesi için hizmet merkezinin Fethiye'de mutlaka açılmasına ihtiyaç vardır. Çalışma ve İş Kurumu hizmet merkezinin Fethiye'ye açılması için Fethiyeliler olarak bizlere çok iş düşmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber