Şahinbey'in torunu Nezihe Şehit Şahin: Gaziantep denilince aklıma dedem geliyor

Kurtuluş Savaşı yıllarında Gaziantep'in düşmana karşı savunmasında önemli başarılara imza atan Şahinbey'in yaşayan son torunu Nezihe Şehit Şahin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtuluş yılları zamanında yaşanan olaylardan bahseden Nezihe Şehit Şahin, Gaziantep denilince aklına hep dedesi Şahinbey geldiğini ifade etti.

Şahinbey'in hayatta olan tek torunu olan Nezihe hanım, Mehmet Hayri Şehit Şahin'in kızı. Dedesi Şahinbey'i şehit olduğunda babasının 11 yaşında olduğunu söyleyen Nezihe Hanım, dedesini hiç görme şansının olmadığını kaydetti. Babasından duyduğu kadarıyla dedesini tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Nezihe Hanım, ?Babamın anlattığına göre Şahinbey çok cesur biriymiş. Babam, babasından çok korktuğunu, Şahinbey'in çok sert mizaçlı bir insan olduğunu anlatırdı. Babamda zaten dedem Şahinbey'i iki defa görmüş. Bir defasında Şahinbey'in eve gece geldiğini, dizinden şarapnel parçasıyla yaralandığını anlatırdı. Bir torbadan tütün çıkartıp yarasına basmışlar. Yarası sarıldıktan sonra Şahinbey'in gittiğini bir daha da görmediğini anlatmıştı.? diye konuştu.

Dedesi Şahinbey ile babaannesinin evlenme sürecini anlatan Nezihe Hanım, 14 yaşında evlendiklerini ve evlenir evlenmez Şahinbey'in askere gittiğini aktardı. Nezihe hanım, ?Dedem öksüz bir çocukmuş. Tabakhanede amcasının yanında çalışırmış. Dedem babaannemi görünce, amcası seni evlendirmeden askere göndermem demiş. Dedem 14 yaşında evlenmiş ve askere gitmiş. Selanik'te, esir düşmüş, oradan kurtulmuş yine askere yazılmış. Nerede savaş varsa oraya gitmiş. Babaannemin feryadını duyardım, ?Burası Muş'tur yolu yokuştur? türküsünü her dinlediğinde ağlardı.? şeklinde konuştu.

Dedesinin 2 tane resmi olduğunu belirten Nezihe hanım, kendi albümünde dedesine ait fotoğrafın yer almadığını söyledi.

O KAHRAMANLAR SAVAŞMASAYDI BUGÜN BU RAHATLIĞA ERİŞEMEZDİK

Şahinbey'in bugün karşınızda görseniz neler söylemek isterdiniz? diye gelen bir soru karşısında Nezihe Şehit Şahin şunları kaydetti: ?Bize böyle bir onur verdiği için böyle bir dedem olduğu için önce ayaklarına, sonra ellerine kapanırdım. Kendi hayatını hiçe sayıp vatanımızı kurtaran bir insana ne denilebilir. Ne demiş ?Düşman cesedimi çiğnemeden, Antep'e ayak basamaz.? Şahinbey ne çocuğunu ne de evini düşünmüş. O sadece vatanını düşünen bir kahraman. O kahramanlar savaşmasaydı biz bugün bu rahatlığa erişemezdik, ruhları şad olsun.?

Gençlerin bu vatana sahip çıkmasını isteyen Nezihe Şehit Şahin, ?Benim günümüz gençlerine tavsiyem, kültür sahibi olmalarını, okumalarını çalışmaları. Vatan için her şeyi yapmalarını istiyorum. Şahinbey bütün gençlerimizin, ülkemizin ve tarihin malıdır. Şahinbey'e sahip çıkmamız gerekiyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber