Başkan Bozkuş, lojistik merkez hiçbir yere gitmiyor Kars'ta kuruluyor

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda yöneltilen, ?Lojistik merkezi Erzurum'a mı gidiyor?' sorusuna, ?Lojistik merkezi hiçbir yere gidemez, Kars'ta kuruluyor' cevabını verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Bozkuş, Bakü ? Tiflis ? Kars (BTK) demiryolunun alt yapısının tamamlandığını üst yapı için ise ikinci bir ihale yapıldığını hatırlatarak, bu ihale bedelinin alt yapıya yapılan masrafın 2 ? 3 katı düzeyinde olduğunu, 2013'de çalışmaların devam edeceğini ve 2014'ün sonuna kadar ise bitirileceğini söyledi.

Bu çerçevede, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Kars ziyaretinde, ?Lojistik merkez Kars'ta kurulacak Kars'tan alacak birisi var ise çıksın benim karşıma? dediğini aktaran Başkan Bozkuş, ?Kendisinin ifadesi budur. Bu doğrultuda lojistik merkez Kars'ta kurulacaktır. Şunu da üzerine basa basa söyledi, ?Erzurum'da iyileştirme yapılıyor daha Erzurum'a ne kuracağız.'"

Başkan Bozkuş, Kars'ta demiryolu projesinin gerçekleştiğini ve Kars'ın ayrıcalıkları bulunduğunu ifade ederek, ?Kars'tan Iğdır üzeri Nahcivan'a ve İran'a yol var. Karsımızdan, Trabzon'a ve Karadeniz'e demiryolu yapılıyor. Sonuç itibari ile Pekin'i Londra'ya bağlayan demiryolu ağı Kars'tan geçerek tamamlanıyor. Lojistik merkezde Kars'a kurulacaktır.?dedi.

Başkan Bozkuş, bunu da bir başkasının gelip de bir başka yere götüreceği varsa, gelsin çıksın karşıma söylemiyle Bakan Yıldırım'ın son noktayı koyduğunun altını çizdi. Dolayısı ile o konuyu bir şekilde ısıtıp ısıtıp gündeme getirmenin bir anlamının olmadığını savunan Başkan Bozkuş, ?Biz geçmişten beri aynı hatayı yapıyoruz. Birbirimize destek olalım bu gibi şeyler söylendiği zaman bakanında şevki kırılıyor. Lütfen pozitif yönde buna destek olalım. Bakanları demoralize etmeyelim teşekkür edelim o kadar hizmeti ülkemize ve şehrimize yapıyorlar. Artık şu lafları duymayalım,?yok lojistik merkez gitti Erzurum'a yok gidecek Erzurum'a' yok böyle bir şey.? dedi.

HÜKÜMETİN NİMETLERİNDEN FAYDALANALIM

Belediye Başkanı Bozkuş, Kars'ın kabuğunu kırdığını ve çok ciddi gelişmelerin yaşandığını da temas ederek, ?Şunu söylemek istiyorum zaman zaman Erzurum'u hep birlikte örnek veriyoruz. İktidarda olan insanlara iktidarda oldukları süreç içerisinde hep destek verelim, mümkün mertebe hükümetten en iyi şekilde faydalanmaya çalışalım. Çünkü burada bir pasta var. O pastadan herkes hakkını alıyorsa bizde alacağız. Bu ne ile olur siyasilerimizi desteklemekle olur. Kars olarak biz ne yapıyoruz belediyenin ne eksiği var bir bulsak da dillendirsek peşindeyiz. Bunları bire bir bize söyleyin bir bakana bunu söylemek direk o bakanın demoralize olmasına neden oluyor. Şu düşünce oluşuyor, ?Neden geldim şu ile bunlar daha kendi aralarında geçinemiyorlar. Belediyeyi, milletvekilini kötülüyorlar. Bakanların kafasını şişiriyoruz ve karmakarışık çıkıp gidiyor. Ama yapılan hizmetlerden bahsedip ardından uygun bir lisanla isteyeceklerimizi sıralarsak başarılı oluruz. Bakın Erzurumlu bunu yapıyor. Hiçbir zaman birbirlerini kötülemiyorlar. Ama yan yana da geldiklerinde birbirlerine veryansın ediyorlar. Biz kendi aramızda bunu beceremiyoruz. Bunu becerebilirsek daha çok hizmet alacağız.?şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber