Öğrencilerinden köy okullarına yardım

Bayburt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü üyesi öğrenciler, 3 köydeki öğrencilere kitap ve giyecek yardımında bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitenin Toplum Gönüllüleri Kulübü üyesi öğrenciler, köy okullarındaki öğrencilere yardım amacıyla kampanya başlattı. Bu çerçevede cep harçlıklarını biriktiren ve gönüllü esnaflardan para toplayan öğrenciler, çeşitli kitap, kırtasiye malzemesi ve giyecek aldı.

Öğrenciler bu yardıkları daha sonra Bayburt kent merkezine en uzak köylerden olan Elmalı, Serenli ve Yakup Abdal köylerindeki ilkokulda okuyan öğrencilere dağıttı.

Kulübün Akademik Danışmanı olan Öğretim Görevlisi Nuri Can Aksoy, ürettikleri sosyal projelerle gençlerin topluma katkısını güçlendirmek yanında gençlerin kişisel gelişimlerini, toplumsal sorumluluk bilincini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Toplumun sosyo-ekonomik yapısına gönüllü olarak destek verdiklerini belirten Aksoy, "İhtiyaç sahibi öğrencilerimize üç köyde 7 çift ayakkabı dağıttık. Yine bu köylerimizde 7 öğrencimize mont ve 7 öğrencimize ise çanta verdik. 3 köyde toplam 70 öğrencimizin her birine ise kalem, silgi, kitap, defter, boya, kalemtıraş, hikaye kitapları verdik" dedi.

Kulüp öğrencileri de öğrencilere yaptıkları yardımın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber