Memurun yabancı dil kursu ücretinin yüzde 60'ı karşılanacak

Her yıl olduğu gibi, 2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda hangi memurların yabancı dil kursu ücretlerinin ödeneceğine dair hükümler yer aldı. Bütçe Kanununda yer alan hükme göre en çok 9 aya kadar ödeme yapılacak. Kurs ücretinin yüzde 60'ı gelir vergisi kesintisi yapılmaksızın ödenecek.

- 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, Resmi Gazetede...
- Yurtdışında okuyan memurun, 3 aylık yabancı dil kursu gideri karşılanacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, 30 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Kanunun eki E Cetvelinde, bazı Ödeneklerin Kullanımına ve harcamalara Dair Esaslar er almaktadır.

Bu esasların 32. maddesi şu şekildedir:

"a) Kurumların üst yönetim görevlileri, ilgili mevzuatına göre mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınanlar (özel kanunları uyarınca bu mesleklere ait kadrolarına atananlar dahil) ve 5018 sayılı Kanuna göre atanan iç denetçilerden normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde yabancı dil kursuna katılmaları ilgili veya bağlı bulunulan Bakanın onayıyla uygun görülenlerin yurt içinde yerli veya yabancı dernek, vakıf veya kuruluşlarca açılan ve yeterlilikleri MEB tarafından kabul edilenler ile üniversitelerin açmış olduğu dil kursları için ödenecek ders ücretlerinin,
b) Mesleki eğitim ve uzmanlık programlarına devam için ön koşul olan yabancı dil kursları için ödenecek ders ücretlerinin,
yüzde 60'ı gelir vergisi tevkifatı yapılmaksızın kurum bütçesinin ilgili tertibinden ödenir. Bu kapsamda, daha önceki yıllarda kurs süreleri de dahil olmak üzere en çok dokuz aya kadar ödeme yapılabilir. Kurumlarca hizmet satın alımı suretiyle yürütülen yabancı dil kurslarından yararlanacakların kapsamı, yararlanma süresi ve ücretleri hakkında da aynı esaslar uygulanır."

KURS ÜCRETİ ÖDENECEKLER

Yukarıdaki maddeye göre kurs ücreti ödenecekler şu şekildedir:

1- Kurumların üst yönetim görevlileri: Bu ifadenin mevzuatta tam olarak bir karşılığı bulunmamaktadır. 5018 sayılı Kanunda Üst yönetici adlı bir tanım bulunmaktadır. Ancak bu tanım, burada yer alan ifadeyi oldukça daraltmaktadır. Zira 5018'deki tanıma göre örneğin bir müsteşarlıkta sadece müsteşar üst yönetici olarak görünmektedir.

2- Meslepe özel yarışma sınavıyla alınanlar: Bu grup, 657 sayılı Kanunun 36. maddesinin A/11. maddesinde tek tek gösterilmiştir. Müfettiş, uzman, denetçi, kontrolör ve bunların yardımcıları gibi kadroları kapsamaktadır.

3- 5018'e göre atanan iç denetçiler: Kurumlarda iç denetçi olarak çalışanalar bu kapsamdadır.

SÜREÇ NASIL OLACAK

* Kimin katılacağına İlgili veya bağlı bulunulan Bakan karar verecektir.

* Kurs, mesai saatleri dışında veya hafta sonunda olmalıdır.

* MEB onaylı, yerli veya yabancı kurumlarca alınan kurslardan hizmet alınabilir.

* Ders ücretinin yüzde 60'ını Devlet öder.

* En çok dokuz aya kadar ödeme yapılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber