SASKİ, 20 milyonluk altyapı yatırımı gerçekleştirdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, 2012 yılında 20 milyon liralık yatırımla yaklaşık 120 kilometre içme suyu, 47 kilometre kanalizasyon ve 25 kilometre de yağmursuyu hattı inşa ettiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılında altyapıda çok önemli yatırımları hayata geçirdiklerini kaydetti. Projelerin büyük bir kısmının tamamlanma noktasına geldiğini ifade eden Keleş; "Sakarya'nın geleceği için başlatmış olduğumuz entegre altyapı projeleri sayesinde, şehrimiz uzun yıllar altyapıda sorun yaşamayacak. Bir taraftan bugünün sorunlarını bir bir çözüme kavuştururken, diğer taraftan şehrimizin geleceğini en iyi şekilde planlıyoruz. 3 milyon nüfusa hizmet edebilecek şekilde planladığımız projelerimizi 2013 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.

İsale hatları, arıtma tesisleri, depoları ve atıksu kollektörleriyle tam bir entegre sistemin inşa edildiğini dile getiren Keleş,şunları kaydetti: "17 milyon liralık Yenikent İçmesuyu Projesi'ni büyük ölçüde tamamladık. Birkaç ay içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kaynarca ilçemize dünya standartlarında içmesuyu temin etmemizi sağlayacak olan 6,5 milyon liralık Kaynarca İsale Hattımızı da birkaç ay içerisinde tamamlayacağız. Sapanca Gölü'nden şehrimize kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde su isale edecek olan yaklaşık 15 milyon liralık Çelik İsale Hattı'nın çalışmaları da büyük bir hızla sürüyor. Bu projemizi de 2013 yılında bitireceğiz. Şehrimizin Güney Bölgesinde 67 yerleşim birimini ilgilendiren 7 milyon liralık Arifiye - Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu Projemizi de 2013 yılında bitireceğiz."

İsale hatlarının yanında atıksu konusunda da önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belireten Keleş, yatırımlarla birlikte Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir atıksu arıtma oranına sahip çevreci bir şehir olduklarını söyledi. 2012 yılında 2012 yılında 20 milyon liralık yatırımla yaklaşık 120 kilometre içmesuyu, 47 kilometre kanalizasyon ve 25 kilometre de yağmursuyu hattı inşa ettiklerini kaydeden Keleş; "2013 yılında da yatırımlarımızı arttırarak sürdüreceğiz. 2013 yılında özellikle Sapanca Gölü'ne alternatif içmesuyu kaynağı olacak ve çok önemli tasarruflar sağlayacak olan Akçay Barajı'nın ihalesine çıkarak çalışmalarına başlayacağız. Şehrin doğu bölgesini ilgilendiren Yeşilyurt İçmesuyu İsale Hattı'nın temelini de 2013 yılının başında atacağız. Siemens garantisiyle Türkiye'de en ileri teknoloji arıtmayı sağlayacak olan 6 yeni arıtma tesisini de 2013 yılı başlarında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 27 milyon liralık bu arıtma tesisleri sayesinde vatandaşlarımız çeşmelerinden en kaliteli suyu içmiş olacak. Türkiye'de ilk defa bir belediye olarak inşa ettiğimiz Hidroelektrik Santrali'nden de Mart ayında enerji üretmeyi planlıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber