Gümüşhane'de organik arıcılığa kovan desteği

Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, Gümüşhane'nin Yeşildere köyünde arıcılık yapan bir işletme ile organik arıcılık çalışmaları için seçilen Yitirmez Köyü arıcılarına organik kovan desteği yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında yapımı tamamlanan 100 organik kovan, Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Vedat Aydoğan, Torul İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet İdar tarafından yerinde incelendi. Standartlarına uygun olarak organik olarak üretilen kovanların inceleyen Hasan Irkın, "Gümüşhane, hayvancılık ve bitkisel üretim faaliyetlerinin yanı sıra, arıcılık içinde önemli bir potansiyele sahip. Mevcut arıcılarımızın organik arıcılık talebinin arttığını görüyoruz." dedi.

Yeşildere köyünde bir arıcının organik tarım sistemine göre üretim yaptığını belirten Hasan Irkın, "Yitirmez köyü de doğal yapısı ile organik arıcılık için oldukça uygun. Normal üretime göre masraflı olan organik kovanla üreticilerimize destek oluyoruz. Asıl hedef, organik bal üretiminde Gümüşhane'nin marka olmasını sağlamak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber