İşte AB'lik ilçe

Haber Giriş : 06 Kasım 2005 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AVRUPA standartlarındaki hastaneleri, tek kişilik sıralarda eğitim yapılan okulları, 5 yıldızlı otel görünümüdeki hizmet binalarına sahip Denizli'nin Buldan İlçesi'nde, hayırseverler birbirleriyle yarışıyor.

Sadece Hükümet Konağı'nın devlet tarafından yapıldığı 15 bin nüfuslu Buldan'da diğer hizmet binaları olan devlet hastanelerini, sağlık ocağını, PTT'yi, kütüphaneyi, 4 liseyi, 6 ilköğretim okulunu, 6 anaokulunu, Pumukkale Üniversitesi'ne bağlı 6 bölüm bulunan Meslek Yüksek Okulu'nu hayırsever işadamları yaptırdı. Okulların elektrik faturasından yakacağına kadar tüm giderlerini yine hayırsever iş adamları karşılıyor.

Yarış halindeler

Buldan'ı şanslı kılan, ilçenin yer altı ve yer üstü kaynaklarının çok olması ve İstanbul gibi büyük kentlere giden hayırsever iş adamlarının doğup büyükdükleri memleketlerini unutmaması. Ahmet Tuncay, Ali Tunaboylu, Ahmet Terzioğlu, Ahmet Tuncay, Ahmet Nadir Özlem ve Yusuf Gökçe'nin de aralarında bulunduğu işadamları, ilçeye okul, hastane, üniversite binası yaptırmak için adeta birbirleriyle yarış ediyorlar. Şu anda 11 işadamı, okul yaptırmak için sıraya girmiş durumda.

Türkiye'inin dört bir köşesi okulsuzluk ile kıvranırken Buldan İlçesi Kaymakamı Bilal Çelik, kendilerine müraacat eden işadamlarına ?Artık okul yaptırmıyoruz. Okul ihtiyacımız yok. Hatta derslik fazlalığımız var. Okullarımızın tümü tek kişilik sıraların olduğu 15 kişilik dersliklerden oluşuyor. Hepsi çiçek gibi temiz ve ferah? diyor.

5 yıldızlı hastane

Hayırsever işadamlarının yaptırdığı hizmet binaları arasında Buldan'ın Göğüs Hastalıkları Hastanesi de var. Başhekim Halime Balkan, hastanenin İstanbul'daki özel hastanelerden bile daha modern ve temiz olduğunu söylüyor. Balkan ?Hastanemizin her bir odasını bir hayırsever yaptırdı. Bizlerde onların ismini yaptırdıkları odalara verdik? diye konuştu.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber