Mahkumlara ahçılık kursu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde cezaevinde bulunan mahkumlara meslek edindirmek amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kanalı ile değişik zamanlarda açılan kurslara bir yenisi daha eklendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol doğrulusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kızıltepe Cezaevi'nde ahçılık kursu açıldı.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve usta öğreticiliğini Mardin bölgesinin tanınmış ahçıları arasında yer alan Hikmet Ölçer'in yaptığı kursa 36 tutuklunun katıldığı belirtildi. Kasım 2012 tarihinde başlayan ve 4 ay sürecek olan kursta, kursiyer mahkumların haftanın 3 gününde 5'er saat olmak üzere toplamda 272 saat eğitim alacakları bildirildi. Kurs eğitmeni Hikmet Ölçer, daha önce de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ahçılık kursu açtıklarını söyledi. Ölçer, "İlk defa cezaevinde kurs vermekteyiz. Birinci kademe olarak açılan kurslara katılan 36 kursiyerimiz arasında başarılı olanlara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kurs katılım belgesi verilecektir" dedi.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Hadi Gökdemir ise merkezleri bünyesinde açtıkları çeşitli kursların yanında cezaevinde tutuklu bulunan mahkumlara yönelik kurs açtıklarını söyledi. Gökdemir, "Kursa katılan mahkumlar cezalarının bitiminde ellerinde yapabilecekleri bir meslekleri olması için bunu önemsiyoruz. Buna benzer kurslarımız devam edecektir" diye konuştu.

Kızıltepe Cezaevi'nde açılan kursta yapılan çalışmaları ve edinilen becerileri gözlemlemek amacıyla Kızıltepe Adliyesi'nde görev yapan hakim ve savcılar da ahçılık kursunu ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber