İSTKA'nın proje başvuruları ilk kez onlıne olacak

Marmara Belediyeler Birliği, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) proje destekleme toplantısına ev sahipliği yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programda İSTKA Program Uzmanı Betül Kasar, İSTKA'nın proje başvurularını bu sene ilk kez online olarak Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) ile alacağını belirtti.

İSTKA, mali destek programlarını belediyelere tanıtmak ve proje sunmaya teşvik etmek amacıyla Marmara Belediyeler Birliği'nin ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Programın açılışını yapan Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, birliğin çalışmaları hakkında verdi. Daha sonra bir konuşma yapan İSTKA Program Yönetim Birimi Başkanı Süleyman Bayezit, ?Türkiye'nin en seçkin yerel yönetim ödülleri olarak da bilinen ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nin yolu İSTKA'dan geçiyor. Geçen dönem destek verdiğimiz projelerin yüzde 80'i Altın Karınca Ödülü'ne layık görüldü? diye konuştu.

Bayezit, ?Burada bulunmamızın amacı proje yazacak kişilerle iletişime geçmek ve başvuru rehberlerine ulaşımını sağlamak. Bu toplantılarda belli bir düzeye kadar bilgilendirme yapıyoruz. Ancak başvuru rehberlerinin çok dikkatlice okunması gerekiyor. Ayrıca mali desteklerin alt sınırları var. Bunları belirlerken de projelerin hazırlık aşamasındaki yoğun emekleri göz önüne alıyoruz. Dolayısıyla verilen emeklere değmesi açısından alt sınırları uygun bir şekilde belirledik. Ayrıca başvuru sahiplerinin projelerini sahiplenmesi ve uygulama aşamasında daha iyi performans elde etmek için eş-finansman metodunu kullanıyoruz. Eş-finansman ve altüst hibe sınırlarını başvuru sahiplerinin rahatlıkla proje yazmaları için esnek bıraktık? dedi.

PROJE BAŞVURULARI ONLINE YAPILACAK

İSTKA Program Uzmanı Abdurrahman Açıkgöz de, İSTKA'nın destek projesi başlıkları arasında kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik Afetlere Hazırlık, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Odaklı Ekonomik Kalkınma, Sosyal İçermeye Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Desteği ve Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi ve aynı zamanda İşletmelere Yönelik Bilgi ve İletişim Teknolojileri Odaklı Ekonomik Kalkınma ile Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi programlarının yer aldığını söyledi.

İSTKA Program Uzmanı Betül Kasar ise, projelere başvuru için uygunluk kriterleri, başvuru ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgiler verdi. Kasar, İSTKA'nın proje başvurularını bu sene ilk kez online olarak Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) ile alacağını belirtti.

Sunumların ardından soru-cevap kısmı ile toplantı sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber