Yalova Belediyesi'nden işitme engellilere okul servisi

Yalova Belediyesi'nin, işitme engelli öğrencilerin okullarına giderken yaşadıkları servis sorununu çözdüğü bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova Belediyesi'nin, işitme engelli öğrencilerin okullarına giderken yaşadıkları servis sorununu çözdüğü bildirildi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, yaptığı açıklamada, işitme engellilerin okuma ve yazma eğitimlerinin önemli olduğunu belirtti. Koçal, şunları kaydetti:

"Yalova Belediyesi olarak Yalova'daki işitme engelli öğrencilere okullarına daha rahat gidebilmeleri için okul servisi tahsis ettik. Bugün yavrularımızın gözlerindeki mutluluğunu görünce hepimiz sevindik. Onlara derslerinde başarılar diliyorum. Engelli öğrencilerin Yalova Belediyespor aktivitelerine de yönlendirilmesi için zemin hazırladık. Artık, Yalova Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla öğrenciler evlerinden alıp okullarına kadar götürülüyor. Karamürsel'de bulunan Gazanfer Bilge İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Yalovalı 5 işitme engelli öğrenci, artık daha kolay okullarına gidebiliyor."

Belediyenin yaptığı hizmetten dolayı Koçal'ı makamında ziyaret eden öğrenci velileri ise "Çocuklarımız okula giderken birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalıyordu. Arabamız olmadığı için de komşularımızdan sürekli yardım istemek zorunda kalıyorduk. Artık tahsis edilen araçlarla çocuklarımızı güvenli ve rahat şekilde okula gönderebiliyoruz" dediler.

Muhabir: İsmail Ersan

Yayıncı: Haluk Yüksel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber