Burdur Depremevleri'ne kentsel dönüşüm çözümü

Burdur'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında kötü görüntü oluşturan binaların yıkılarak yerlerine 200 konutluk bir proje gerçekleştirilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gökmen Yüce - Burdur'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında iki mahallede bulunan ve kötü görüntü oluşturan binaların yıkılarak, yerlerine sosyal tesisleriyle yaklaşık 2 bin 200 konutluk bir proje gerçekleştirileceği bildirildi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni imar planına göre Isparta'dan Burdur'a giriş yolundaki Bozkurt Mahallesi'nde bulunan Depremevleri ile Antalya'dan Burdur'a giriş yolundaki Necatibey Mahallesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına alındığını söyledi.

Depremevleri'nin Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanına dahil edildiğini anlatan Akkaya, bu bölgede 1971 yılında yaşanan depremin ardından yapılmış binalar bulunduğunu kaydetti.

Buradaki binaların zamanla köhne bir hal aldığını belirten Akkaya, "Kaldı ki burada kavşağın bulunduğu bölgeye alışveriş merkezi yapılacak. Yine 2-3 ay sonra hizmete sokacağımız yeni şehirlerarası otobüs terminali ve hemen onun yanında daha önce TOKİ tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm alanımız bulunuyor. Bu yapıların bitişiğinde Depremevleri var. Şu anda bu görüntüye orası pek uygun düşmüyor" dedi.

Akkaya, Depremevleri'nde en kısa zamanda bin-bin 200 konutluk kentsel dönüşüm projesi başlatacaklarını kaydetti.

Bölgede daha önce yapılan ve halkın "Memurevleri" olarak isimlendirdiği konutların bulunduğunu anlatan Akkaya, "Bu konutlar harabe halde. Biz bu konutların yarısını daha önce takas yoluyla Hazine'den almıştık. Diğer yarısını da harca esas değer üzerinden Hazine'den almaya çalışıyoruz. Sanıyorum önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Bu arada oradaki mülk sahipleriyle de anlaşacağız. Oradaki mülk sahipleri de artık bu işe hazırlar" diye konuştu.

-"Şehirde yaşadıklarını anlayacaklar"-

Depremevleri'nde vatandaşlara ait 65 metrekarelik yaklaşık 350 konut bulunduğu bilgisini veren Akkaya, belediyenin de buradaki bloklarda yerlerinin bulunduğunu vurguladı.

Bölgede gerçekleşecek Kentsel Dönüşüm Projesi için Hazine'den gelecek cevabı beklediklerini belirten Akkaya, proje gerçekleştiği zaman bin-bin 200 kişinin ev sahibi olacağını ifade etti.

Akkaya, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına alınan yerlerden Necatibey Mahallesi'nde kırık dökük ve ahşap yaklaşık 350 ev bulunduğunu, bu evlerin yapılaşmaya müsait olmadığını söyledi.

Bölgede yaşayan nüfusun az olduğunu ve 5-6 blokun içine sığdırılabileceğini anlatan Akkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bin konutluk bir proje yapılabilir. Tabi Burdur bir deprem bölgesi. Burada her şeyden önemlisi insandır, insanın hayatta kalmasıdır. Yeni oluşacak binalarla, konutlarla, insanımızın yaşantısı daha kaliteli olacak. İnsan otoparkı, yeşil alanları, çocuk bahçeleri, toplantı salonları, sosyal donatı alanlarıyla şehirde yaşadığını anlayacak."

Akkaya, projeyi TOKİ ile gerçekleştirmeyi planladıklarını ve bu kapsamda bir protokol imzaladıklarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber