Ekmeğe patates unu katılsın önerisi

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, patates üreticilerinin yaşadığı sorunların azaltılması amacıyla ekmek ununa patates unu katılmasını önerdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2013 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldız, AA muhabirine, patatesin yemekler ve cipsin yanı sıra ekmek yapımında kullanılan una önemli bir katkı maddesi olabileceğini söyledi.

Patatesin serbest ekilen bir ürün olduğunu ve bunda bir istikrar olması gerektiğini dile getiren Yıldız, çiftçilerin istikrar bozukluğu nedeniyle sıkıntılar yaşadığını savundu.

Yıldız, İstanbul'da günde 7 bin ekmeğin çöpe atıldığını dile getirerek, bunun önüne geçmek için ekmeğin içerisine bayatlamayı geciktiren patates unu katılması gerektiğini anlattı.

Avrupa ülkelerinde ekmek ununa belli oranlarda patates unu katıldığı bilgisini veren Yıldız, şöyle konuştu:

"Ekmek ununa patates unu katılsın, çiftçinin patatesi çöpe gitmesin. Hükümet bu konuda yasal düzenleme yapmalıdır. Böyle olursa hem geç bayatlayacağı için ekmekler çöpe gitmez hem de patates üreticisi desteklenir. Ekmeğin bayatlamadan tükenmesi gerekir. Bu istikrar olursa patates üreticisinin yüzü güler. Bu düzenleme, ekmeği fazla pahalılaştırmaz. Ekmek ununa yüzde 1 oranında patates unu katmak için 6-10 kilogram patatese ihtiyaç duyuluyor. Un üretimi için zaten tarlada kalan patatesler kullanılıyor. Bu konuda Hükümet bir yasa çıkarırsa özel sektör fabrika kurar, çiftçinin çöpe giden patatesi ekonomiye katkı sağlar, çiftçi buradan da kazanır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber