Gündoğdu: Allah'ın emri ihlal ediliyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kocaeli'de katıldığı konferansta, şiddetin en büyüğünü başörtüsü yasağıyla devletin yaptığını, başörtüsü yasağı ile Allah'ın emrinin ihlal edildiğini belirterek, "Türkiye, terbiyesizlerin bıraktığı bakiyeden kurtulmak zorunda" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2013 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gündoğdu: Allah'ın emri ihlal ediliyor

Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde 'kamuda başörtüsü serbestesi' ile ilgili başlattıkları, "En Az 10 Milyon İmza" kampanyası ile ilgili Kocaeli'de seminer verdi. Seminerde konuşan Gündoğdu, kadına ve erkeğe şiddetin gazetelerin üçüncü sayfalarında manşet olarak yer aldığını belirterek, "Evet hiç kimse ne karısını, ne kocasını dövmesin, asla şiddet olmasın ama şiddetin en büyüğünü başörtülülere yasak uygulayarak devlet yapıyor. Devletin şiddet uygulama hakkının olmadığını da buradan açıkça ilan ediyorum. Darbeciler getirdiği favorilerin kemiğe kadar gelmesi, bıyıkları üstten alma, etek boyu gibi ucube devlet istemiyoruz. Devlet vatandaşın ne ürettiğine baksın" dedi.

Kadınlara 1930 yılında seçme hakkı, 1934 yılında ise seçilme hakkı verildiğini ancak buna rağmen 2012 yılında başbakan seçme hakkı olan kadınların ne giyeceğini seçme hakkının bulunmadığını söyleyen Gündoğdu şöyle konuştu:

" Buna ister Allah'ın emri ihlal ediliyor diye bakın ki; doğrudur Allah'ın emri ihlal ediliyor. Bugün yüzde 99'u Hristiyan olan Belçika Meclisi'nde, bizim meclisimizden haddini bildirerek kovduğumuz Merve Kavakçı ayakta alkışlanıyorsa, Avrupa'nın merkezi Bosna Hersek'te başörtülü belediye başkanı seçilebiliyorsa artık bu ülke başörtülüsüne, başı açığına iradesine hak bildiren terbiyesizlerin bıraktığı bakiyeden kurtulmak zorundadır. Kampanyayı işte bunun için başlattık."

Okullara, 82 model kılık kıyafet dayatması içeren çağ dışı yönetmelikten kurtulmak için başörtülü ve kravatsız girdiklerini ifade eden Gündoğdu, şöyle dedi:

"Dün sadece milli eğitimi seçtik çünkü Milli Eğitim Bakanlığı'nda iki yeni değişim var. Birisi yüzde yüz destek verdiğimiz, fakültelerin son sınıflarında okuyan öğretmen adaylarının MEB'e bağlı okullarda başörtüsü ile stajlarını tamamlama genelgesi. Bunun için sayın bakana teşekkür ediyoruz, üniversitede başörtüsü serbest, staja gelince yasak olmazdı. İkincisi İmam Hatip Liseleri'nde okuyan kızlara, 'isterseniz başınızı örtebilirsiniz' serbestliği. Bunu ister bardağın yarısı doldu dile değerlendirin, en azından bir mevzuatla görülür olmasını bir dolma olarak alalım ama isterseniz bardağın yarısı hala boş, dolma biçiminde de bir sorun var diyelim. İmam hatip lisesinde okuyan genç kızımıza bu özgürlük hakkı, tercih sunulurken ticaret lisesine geçiş yapsa bu tercihi kaybediyor. Öyleyse burada bireye özgürlük değil, okula özgürlük var. Biz derse, okula değil bireye; bireyler içerisinde de öğrencilerden önce öğretmene, memura, mühendise kamuda ve mecliste başörtüsü serbestesi isteyerek bugün, "En Az 10 Milyon İmza" sloganıyla kampanyamızı başlattık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber