5 Ocak 2013'ten önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 05 Ocak 2013 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 11.00'da Bursa'da MÜSİAD Genel Kurul Toplantısı'na, saat 12.00'de Dünya Barışının Yeniden İnşaasında Kadının Rolü Sempozyumu'na, saat 14.00'de İnegöl MÜSİAD Hizmet binasının açılışına katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, saat 11.00'de AK Parti Yozgat İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cezayir'de Cezayir Başbakanı Abdelmalek Sellal ve Enerji ve Madenler Bakanı Youcef Yousfi ile görüşecek, onuruna verilecek resmi akşam yemeğinde bulunacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota ve eşleriyle Şirince ve Efes'i gezecek. Davutoğlu, saat 19.00'da İzmir Üniversiteleri Platformu tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenecek toplantıya katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kars'ta gençlik ve polis merkezi açılışına katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, Sarıkamış ilçesinde ''Kardan Şehit Heykelleri'', ''Sarıkamış Harekatı'' resim ve materyal sergisinin açılışını yapacak, şehitleri anma ve gençlik programına katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Beyoğlu AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda saat 09.00'da, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Cendere Yolu üzeri TT Arena Stadı'nın yanı Huzur Mahallesi'nde saat 13.00'de, Kağıthane, Şişli ilçeleri, Ayazağa-Huzur Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi programına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Parti Meclisi, saat 11.00'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 13.30'da Sakarya'da Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın yeni hizmet binasının açılış törenine katılacak.

İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısı Ceyhan Mumcu, saat 12.00'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Hayatını kaybeden şarkıcı Şenay Yüzbaşıoğlu, Dolmabahçe Camii'nde saat 12.00'de, öğlen namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

- KİRSTAL-İŞ SENDİKASI Üyesi İşçiler, Osmanbey Paşabahçe Mağazası önünde saat 14.00'te, taleplerini bildirmek üzere basın açıklaması düzenleyecek.

- Türkiye Ziraatçılar Derneği, saat 11.30'da Suriye krizinin tarım ve hayvancılık üzerindeki etkileri konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Vardiya Bizde Platformu, saat 13.00'da Sessiz Çığlık için bir araya gelecek.

- Kafkas Dernekleri Federasyonu, saat 15.00'de Rusya Federasyonu Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapacak.

- Ezilenlerin Sosyalist Partisi, saat 14.00'de savaşa hayır konulu bir kampanya başlatacak.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Galatasaray, devre arası kamp çalışmalarına Alanya Gold Ctiy turizm merkezinde saat 10.30'da yapacağı antrenmanla devam edecek.

- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, antrenmanın ardından basın toplantısı düzenleyerek kampı değerlendirecek.

- Beşiktaş, devre arası kap hazırlıklarına Manavgat'ta bulunan Emirhan Sahalarında yapacağı çift antrenmanla devam edecek. Antrenmanlar basına kapalı gerçekleştirilecek.

- Fenerbahçe, devre arası hazırlıklarına Belek beldesinde yapacağı çift antrenmanla devam edecek. Saat 10.00'da başlayacak ilk antrenman basın mensuplarına açık, günün ikinci antrenmanı ise saat 18.00'de basın mensuplarına kapalı gerçekleştirilecek.

- Trabzonspor, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdürecek.

- Kulüplerin transfer çalışmaları ve ikinci yarı hazırlıkları takip ediliyor.

- UEFA Pro Lisans kursu II. Etabı Antalya Mardan Palace'da devam ediyor.

- Beko Basketbol Ligi'nin 14. haftasında 5 maç yapılacak:

16.00 Antalya BŞB. - Banvit (Atatürk Spor Salonu)

17.00 Galatasaray Medical Park - Hacettepe Üniv. (Abdi İpekçi S.S.)

17.00 Olin Edirne - Tofaş (Mimar Sinan S.S.)

17.30 Erdemir - Pınar Karşıyaka (Erdemir S.S.)

18.00 TÜRK Telekom - Mersin BŞB. (Ankara S.S.)


Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılacak. (11.00)

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Malatya'da, partisinin il danışma meclisi toplantısına katılacak, sivil toplum örgütleri ve oda başkanlarıyla yemekte bir araya gelecek. (10.30-13.30)

- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkanlığı'nda toplanacak. (11.00)

GÜNCEL

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Kars'ta, gençlik ve polis merkezi açılışına katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Kılıç, Sarıkamış ilçesinde 'Kardan Şehit Heykelleri', 'Sarıkamış Harekatı' resim ve materyal sergisinin açılışını yapacak, şehitleri anma ve gençlik programına katılacak. (10.50-19.00)

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir'de. Bakan Yıldırım, Narlıdere Huzurevi'nde 'gören göz' cihazları dağıtım törenine katılacak. Güzelbahçe ilçesinde balıkçı barınağı temel atma törenine katılacak olan Yıldırım daha sonra Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nü ziyaret edecek. Yıldırım akşam İzmir Valiliği tarafından büyükelçiler onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak. (10.00-11.30-14.00-20.45)

- Adalet Bakanı Sadullah Ergin İzmir'de. Bakan Ergin, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nü ziyaret edecek. (14.00)

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Osmaniye'de, Düziçi İrfanlı İlköğretim Okulu'nun açılışına katılacak. Daha sora valiliği ziyaret edecek Bakan Dinçer, kaymakamlar, belediye başkanları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile toplantı yapacak, öğleden sonra da AK Parti'nin siyaset akademisi toplantısına katılacak. (10.15-15.30)

- İstanbul, Bursa, Yalova, Zonguldak, Bolu, Düzce, Bartın, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Karabük'te faaliyet gösteren toplam 25 sağlık derneğinin yaklaşık 5 bin üyesinin bir araya gelmesiyle kurulan Marmara Sağlık Federasyonu'nun tanıtım toplantısı, İstanbul Bakırköy Wow Otel'de yapılacak. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katılacak. (19.00)

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Kağıthane ve Şişli'de yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında Huzur Mahallesi'nde düzenlenecek yıkım töreninde bulunacak. (13.00)

- Boğaz'ın yüzen nostaljisi vapurlar zamana direniyor. (Özel)

İstanbul'un tarihi simgeleri arasında yer alan yolcu vapurları, yaklaşık bir asırdır Boğaz'ın iki yakasını birbirine bağlıyor. Osmanlı'dan günümüze yerli ve yabancı milyonlarca insanın ilgisini çeken vapurlar, düdük sesleri ile martı çığlığı arasında ahenkli bir İstanbul senfonisi sergiliyor. Tarihi kentin vazgeçilmez bir parçası haline gelen vapurlar, metrobüsün devreye girmesiyle eski cazibesini yitirse de çay simit eşliğinde keyifli bir yolculuk yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi. Cihan Haber Ajansı (Cihan), yüzen nostaljileri haberleştirdi.

- Futbol aşığı köpek, performansıyla parmak ısırtıyor. (Özel)

Bursa'da Golden Retriever cinsi Pascal isimli köpek, her gün düzenli olarak egzersiz yapıyor. Mahalledeki çocukların futbol keyfine ortak olan Pascal perfonmansıyla parmak ısırtıyor.

-500 TL'lik köy bakkalına 3 bin TL'lik güvenlik kamerası. (Özel)

Bitlis'teki köy bakkallarına güvenlik gerekçesiyle 500 TL'lik köy bakkalına 3 bin TL'lik güvenlik kamerası sistemi zorunluluğu getirilince köy bakkalları kapanma aşamasına geldi.

EKONOMİ

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa'da MÜSİAD genel kurul toplantısı, 'Dünya Barışının Yeniden İnşaasında Kadının Rolü Sempozyumu'na ve İnegöl MÜSİAD binasının açılışına katılacak (11.00-15.00)

DÜNYA

- 5. Büyükelçiler Konferansı İzmir'de toplanıyor. Konferansın ilk gününde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsveç ve Brezilya Dışişleri Bakanları ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya konuşma yapacak. Daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Brezilya ve İsveş Dışişleri Bakan ve eşleri Şirince ile Efes Antik Kenti'ni ziyaret edecek. (11.15 -17.00 -18.00)

- Çin'de düzenlenen Jingyue Kar Festivali kapsamında bir araya gelen bir grup sanatçı, kardan görkemli binalar inşa ediyor.

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, belinde yaşadığı incinmeye rağmen 2014'te Kış Olimpiyatları'nın yapılacağı Soçi kentine bir ziyaret gerçekleştiriyor.

SPOR

- Antalya kampındaki antrenmaları basına kapatılan Beşiktaş'ta kaleci McGregor basın mensuplarının sorularını cevaplandıracak. Yönetici Ahmet Kavalcı, medya mensupları ile yemekte bir araya gelecek. (16.00-14.00)

- Beko Basketbol Ligi'nde haftanın maçlarına 4 karşılaşma ile başlanacak.

- Profesyonel lig takımlarının ikinci yarı kamp çalışmaları ve transfer çalışmaları takip edilecek.

- Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'tan Türkiye Futbol Federasyonu'na eleştiri. (Özel)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber