Kar ve buzlanma kazaları: 1 üniversiteli öldü, 3 kişi yaralandı

GÜMÜŞHANE'de dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ocak 2013 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar ve buzlanma kazaları: 1 üniversiteli öldü, 3 kişi yaralandı

23 yaşındaki üniversite öğrencisi Çiğdem İlhan, dün gece buzlu yolda kayarak şarampole yuvarlanan otomobilde yaşamını yitirdi. Bu sabah da bir kamyonet karla kaplı yolda kontrolden çıktı ve Harşit Çayı'na uçtu. Kazada 2 kişi yaralandı.

Bölgede dün öğleden sonra etkisini artıran kar yağışıyla hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğü Gümüşhane'de ilk kaza dün saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 1'nci sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Furkan Kaya yönetimindeki 06 ZKF 29 plakalı otomobil, Yeşilyurt Köyü Cabayir Mahallesi yolunda yokuş çıkarken buzlanan yolda kaldı. Kaymaya başlayan otomobil, kontrolden çıkarak yaklaşık 20 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Otomobilde bulunan Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Çiğdem İlhan olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Furkan Kaya yaralandı. Kaza sonrasında Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne gelen öğrenciler, ölen arkadaşlarının ardından gözyaşı döktü.

KAMYONET HARŞIT ÇAYI'NA UÇTU

Diğer kaza ise bu sabah saat 09.25 sıralarında Hacı Emin Mahallesi'nde meydana geldi. 30 yaşındaki Musa Alemdar yönetimindekmi 06 DS 3789 plakalı kamyonet, karla kaplı yolda kontrolden çıkarak 10 metre yükseklikten Harşit Çayı'na uçtu. Kazada sürücü Musa Alemdar ile araçta bulunan akrabası 35 yaşındaki Recep Alemdar yaralandı. Yaralılar, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Her iki kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DAĞ GEÇİTLERİ KARDAN KAPANDI

Bu arada kar yağışının etkisini sürdürdüğü bölgede Gümüşhane- Yağmurdere karayolu Kostan Dağı, İkisu- Şiran karayolu Tersun Dağı, Bayburt- Araklı karayolu Dağbaşı ve Bayburt– Çaykara karayolu Soğanlı Dağı geçitleri ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber