İyte, 'İnsani Diplomasi' toplantısına ev sahipliği yaptı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, 5. Büyükelçiler Konferansı kapsamında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "İnsani Diplomasi" başlıklı toplantıya İzmir Üniversiteleri Platformu (İUP) Başkanı sıfatıyla ev sahipliği yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2013 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İyte, 'İnsani Diplomasi' toplantısına ev sahipliği yaptı

İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı ve İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden'in açılış konuşmasıyla başlattığı toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'deki konsoloslar, üniversitelerin rektörleri, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmir'in önemini vurguladığı konuşmasında, İzmir'in tarihten bugüne kadar liderler tarafından ufuk şehir olarak görüldüğünü belirtti. Ahmet Davutoğlu, 5. Büyükelçiler Konferansı için İzmir'i tercih etmelerinin birinci nedeninin İzmir'in EXPO 2020 adaylığı, ikincisinin ise tarihteki rolü olduğunu söyledi.

Bakan Davutoğlu, EXPO'nun sadece İzmir'in tanıtımını sağlayacak turizm fuarı olarak görülmemesi gerektiğini kaydederek, "İzmir'e yeni bir misyon kazandırarak, Akdeniz'in liman üslerinden biri haline getirecek fırsat olarak görülmelidir" dedi.

Konuşmasında İzmir Üniversiteleri Platformu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Güden, Platforma üye üniversitelerin elde ettiği başarıları anlattı. Prof. Dr. Güden şunları kaydetti:

"İzmir Üniversiteleri Platformu, 2008 yılında, İzmir üniversiteleri arasında akademik, sosyal ve kültürel dayanışmayı artırmak, yaygınlaştırmak ve bir işbirliği modeliyle mevcut kaynakları etkin kullanmak amacıyla kurulmuştur. İzmir kenti gibi yerleşim olarak tüm körfezi kucaklayan üniversitelerimiz, şehir ölçeğindeki paydaşlarla oluşturulacak bir sinerjiyle İzmir kentini bir üniversite kenti yapma misyonu ve gayreti içindedirler." Dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Davutoğlu ve Rektör Güden, İzmir Valiliği'nin düzenlediği yemeğe katılmak üzere salondan ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber