Sağlık çalışanları organlarını bağışladı

Görele Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları organ bağışına dikkati çekmek için organlarını bağışladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2013 23:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık çalışanları organlarını bağışladı

Görele Toplum Sağlığı Merkezi'nde yapılan törenle merkezde çalışan doktor ve hemşireler organ bağışında bulundu.

Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Gurup Başkanı Hasan Özkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların organ bağışına ilgisini arttırmak için organ bağışında bulunduklarını ifade etti.

Bağışlanan her organla bir insana hayat verildiğini vurgulayan Özkurt, şunları söyledi:

"Organ bağışı bir insanın ölümünden sonra organlarını başka bir insan için kullanılmasına izin verilmesidir. Organ bağışıyla birlikte görmeyen bir insanın görmesini, hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlayabiliriz. Sağlıklı her insan bütün organlarını bağışlayabilir. İnsanın ölümü sonrasında organların alınması işlemi konunun uzmanı doktorların bulunduğu Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Organ Nakil Merkezlerinde gerçekleştirilir."

Özellikle yaşlı vatandaşların organ bağışına sıcak bakmadığını da ifade eden Özkurt, "Organ bağışı dinimizce herhangi bir sakınca oluşturmuyor. 18 yaşını doldurmuş, akli dengesi yerinde herkes organ bağışı yapabilir" dedi.

Özkurt ayrıca organ bağışına dikkati çekmek için broşür dağıttıklarını ve bilgilendirme semineri verdiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber