Sezer, tasarrufu böyle sağladı

Haber Giriş : 09 Kasım 2005 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de 2006 bütçesi görüşülürken, kamu kurumlarına ilişkin "tasarruf dilekleri", Cumhurbaşkanlığı'nın uygulama bütçesinde gerçekleşti.

Çankaya Köşkü'nün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan 2004 kesin hesabı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in titizliği sayesinde yapılan tasarrufu ortaya koydu.

Köşk, 2004'ün 26 trilyon 922 milyar 237 milyon liralık ödeneğinden 7 trilyon 5 milyar 65 milyon lira tasarruf sağlarken, farklı kalemlerde ödeneklerin ortalama yüzde 50'si kullanıldı. Köşk'ün kesin hesabından tasarruf yöntemleri şöyle:

TÜKETİME YÖNELİK HARCAMA: Bahçe sulamasında su tasarrufu, taşıtların kullanımında uygulanan havuz sisteminin sağladığı tasarruf, elektrik ve doğalgaz kullanımlarında tasarruf.

GÖREV GİDERLERİ: Köşk'ün herhangi bir nedenle dava açmaması.

HİZMET ALIMLARI: Telefon kullanımlarında özel görüşmelerin personele ödettirilmesi.

ONARIM: Zorunlu olmadıkça makine - teçhizat ve araç gereç alınmaması, var olan araçların bakımlarının zamanında ve Köşk'te yapılması.

HANE HALKINA YAPILAN TRANSFERLER: (Cumhurbaşkanlarının kendilerine ayrılan transfer) 69 milyar 600 milyon lira olarak belirlenen ödenekten diğer kalemlere 60 milyar lira aktarıldı. Daha çok kâr amacı gütmeyen kuruluşlara harcandı.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber