Kar yağışı Bolu Dağı'nda ulaşımı etkiledi

Bolu Dağı'nın TEM otoyolu ve D-100 karayolu geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı etkiledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışı Bolu Dağı'nda ulaşımı etkiledi

Bolu Dağı'nın TEM otoyolu ve D-100 karayolu geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı etkiledi. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolu ulaşıma açık tutmaya çalışıyor. Bolu kent merkezinde ise karla kaplı yollarda araçların kayması sonucu kazalar meydana geldi.

Bolu Dağı'nın TEM otoyolu ve D-100 Karayolu geçişinde sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücüler zeminin karla kaplı olması ve kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu, araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açık tutabilmek için güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Trafik ekipleri ise güzergahlarda sık sık kontrollerde bulunarak Karayolları ekiplerini kar yağışının etkili olduğu yerlere yönlendirdi.

Üç gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı Bolu kent merkezini beyaza bürüdü. Kar kalınlığı 20 santime ulaşırken, sabah işyerlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar kar altında kalan otomobillerini temizledi. Kent merkezinde karla kaplı yollarda araçların kayması sonucu çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. İzzet Baysal Mahallesi'nde sürücüsünün adı öğrenilemeyen 14 BP 239 plakalı otomobil, kar lastiği olmadığı için kayarak sulama kanalına düştü. Bir arazi aracına bağlanan iple otomobil kanaldan çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber