Polise taş attığı iddia edilen öğretmen tahliye edildi

DİYARBAKIR'da polise taş attığı iddiasıyla 3 aydan bu yana tutuklu öğretmen Rıdvan Aksoy, tanık polislerin lehine ifade vermesi ve savcının beraati yönündeki istemi üzerine tahliye edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla 30 Ekim 2012 tarihinde Diyarbakır'da yapılan gösterilerde olaylar çıkarken çok sayıda kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Rıdvan Aksoy, olaylar sırasında Bağlar İlçesi Emek Caddesi'nde girdiği apartmanda taş attığı iddiasıyla gözaltına alındı. Yaklaşık 3 aydan bu yana tutuklu bulunan öğretmen Rıdvan Aksoy'un ilk duruşması Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Aksoy, avukatı Serhat Karaşin ile öğrencileri ve öğretmen arkadaşları katıldı.

Duruşmada kimlik tespiti ardından sanığın savunmasına geçildi. Söz hakkı verilen öğretmen Rıdvan Aksoy, savunma yapmayacağını belirterek, söylediklerinin tutanağa geçmemesini istedi. Mahkeme heyeti daha sonra tanık polislerin ifadelerine aldı. Duruşmada ifade veren iki polis, Rıdvan Aksoy'u binada gördüklerini ve gözaltına aldıklarını, herhangi bir taş atma veya başka olaya karıştığını görmediklerini söyledi. Daha sonra görüşü sorulan iddia makamı, tanık ifadelerine bakılarak Aksoy'un beraatına karar verilmesi gerektiğini istedi. Savcının isteğinin salonda alkışlanması üzerine mahkeme başkanı, izleyicileri dışarı çıkarttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber