Dünya Bankası'ndan eğitime destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2005 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Bankası yetkilileri 2003 yılından bu yana uygulanan 300 milyon dolarlık "Temel Eğitim Projesi"ndeki çalışmaların yavaş gittiğini belirttiler.

Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Eğitim Yöneticisi Maureen McLaughlin, 2003 yılından bu yana uygulanan 300 milyon dolarlık "Temel Eğitim Projesi"ndeki çalışmaların yavaş gittiğini söyledi.

Proje kapsamında yapılan çalışmaları incelemek üzere Dünya Bankası Türkiye Masası Eğitim Sorumlusu Robin Horn ve Türkiye Ofisi eğitim sektörü uzmanı Ferda Şahmalı ile Adana'ya gelen McLaughlin, Vali Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

McLaughlin, burada yaptığı açıklamada, gerek ortaöğretim gerekse yüksek öğretimde ihtiyaç duyulan değişikliklerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Bu değişikliklerin birçoğu zaten hayata geçirildi, birçoğu da önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile 2003 yılında 300 milyon dolar bütçeli "Temel Eğitim Projesi"ni uygulamaya koyduklarını hatırlatan McLaughlin, hazırladıkları 100 milyon dolar bütçeli "Ortaöğretim Projesi"nin de imza aşamasına geldiğini kaydetti.

Öğretmen eğitimine de destek verdiklerini ve yeni müfredata göre yetiştirilmelerini sağlayacaklarını belirten McLaughlin, "Proje kapsamında, 230 bin öğretmene hizmetiçi eğitim konusunda destek veriyoruz. Eğitim çalışmalarına 4,5 milyon dolarlık kaynağın aktarılması için onay verdik" dedi.

Milli Eğitim Müdür vekili Atilla Gülsar da proje çerçevesinde Adana'da sekizer derslikli 6 ilköğretim okulu yapılacağını, ayrıca 40 okulun onarımının da gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber