Postacılar, ücretsiz ulaşım için yürüdü

Postacılar, şehir içindeki toplu taşıma araçlarında ücretsiz ulaşım haklarının kaldırılmak istendiği gerekçesiyle protesto amacıyla yürüyüş yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı HABER-SEN üyesi postacılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve PTT'nin, posta dağıtıcılarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma hakkını kaldırmak istediğini öne sürerek protesto eylemi gerçekleştirdi.

Eminönü'ndeki Kadıköy İskelesi önünde toplanan grup, ''Ulaşım, haktır engellenemez'' sloganları atarken, ''Ücretsiz ulaşım hakkımız engellenemez'' ve ''45 milyon liraya futbola sponsor oluyorsunuz, size bu parayı kazandıran postacıya ulaşım kartlarını çok görüyorsunuz'' yazılı pankartlar taşıdı.

İskele önünde toplanan grup daha sonra Galata Köprüsü'nden geçerek Karaköy'deki İETT binasına yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını yapan HABER-SEN Şube Temsilcisi Memduh Tunç, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma hakkını 1924'ten beri kullandıklarını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu hakkı ellerinden almaya çalıştığını ileri sürdü. Tunç, PTT'nin konu ile alakalı toplu iş sözleşmesini keyfi olarak yorumladığını da aktararak, kanun hükmünde olan maddenin, toplu ulaşımda ve bu hakkı kullanacak kişiler arasında ayrım yapılamayacağını belirttiğini söyledi. Açıklamada, İstanbul genelinde bin 400 posta dağıtıcısı olduğuna vurgu yapılarak, hem personel sayısının azlığı hem de ulaşımın ücretli olması nedeniyle postaların geciktiği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber