CHP'li vekilden 'dersanesine para aktarıldığı' iddiasına yalanlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2005 00:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, bazı gazetelerde yer alan ve kendi dershanesine Çankaya Belediyesi tarafından kaynak aktarıldığı yönündeki haberleri yalanladı. Ateş, "Dersane yetkililerinden aldığım bilgiye göre, şu ana kadar Çankaya Belediyesi veya bağlı kuruluşlarından dersaneye bir tek kuruş ödeme yapılmamıştır" dedi.

Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, habere konu olan Uyarı Dersanesi'nin Kent Madencilik adlı aile şirketine ait olduğunu belirterek, şirketteki hisselerini 2003 yılında devrettidiğini söyledi.

Dersanenin sahibi değil, kurulduğunda kurucusu olduğunu belirten Ateş, "Dersane yetkililerinden aldığım bilgiye göre, şu ana kadar Çankaya Belediyesi veya bağlı kuruluşlarından dersaneye bir tek kuruş ödeme yapılmamıştır" ifadelerini kullandı. Çankaya Belediyesi'nin yoksul öğrencilere yardımcı olmak ve onları ücretsiz dersaneye göndermek için bir çalışma yaptığını belirten Ateş, "Uyarı Dershanesi yetkililerinden aldığım bilgiye göre bu konuda dersaneden yardımcı olunması istenmiştir. Dersane yetkilileri de sınıfların boşluğuna göre bu konuda yardımcı olabileceklerini belirtmişlerdir. Söz konusu olay iki kurumun dayanışmasından ibarettir. Basına yansıtıldığı gibi belediyeden kaynak aktarımı gibi bir olay söz konusu değildir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber