Prof., Rektör Aşkın'ı 9 yıl boyunca takip etmiş

Haber Giriş : 10 Kasım 2005 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Rektörü Prof. Yücel Aşkın'ın, daha önce başka bir üniversiteye gönderdiği Prof. Nurhan Akyüz'ün savcılığa şikayeti üzerine tutuklandığı ortaya çıktı. Aşkın hakkında 9 yıl boyunca belge topladığını belirten Akyüz, ?Sussaydım bu adam böyle tokat yemezdi' dedi.

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi'nin eski dekanı, emekli Prof. Dr. Nurhan Akyüz, Tıp Fakültesi için 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımında yolsuzluk iddiaları üzerine tutuklanan Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın 9 yıl boyunca attığı her adımı dedektif gibi izlediğini açıkladı. Yücel'in daha önce kendisini de fişleyip haksız yere sürgün ettiğini öne süren Akyüz, topladığı belgeleri 13 sayfalık bir şikayet dilekçesiyle savcılığa verdiğini söyledi. Prof. Dr. Akyüz, ?Haksızlıklar karşısında susamazdım. Sussaydım, bu adam böyle tokat yemezdi' dedi.

FP'DEN ADAY

Rektör Prof. Dr. Aşkın'ın 2002'de YYÜ'den Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne gönderdiği ve bu üniversiteden yaklaşık bir ay önce emekli olan Akyüz, savcılığa verdiği dilekçeye topladığı belgeleri de eklediğini belirtti. Akyüz, ?Bu dilekçem üzerine Cumhuriyet Savcılığı çağırıp şahitliğime başvurdu. Elimdeki tüm belgeleri kendilerine verdim' diye konuştu. 1999 genel seçimlerinde FP'den milletvekilliği aday adayı olan Prof. Dr. Akyüz, kendilerinin üniversiteyi medreseleştirdikleri iddiasına sert tepki gösterdi. Akyüz, ?Biz üniversiteyi medreseye çevirmiştik, şimdi onlar da kiliseye mi çeviriyorlar. Böyle mi düşünüyorlar' dedi.

DEDEKTİF GİBİ

Rektör Prof. Dr. Aşkın'ı takip ettiğini bilenlerin kendisini vazgeçirmeye çalıştığını, ancak asla caymadığını söyleyen emekli Prof. Dr. Nurhan Akyüz, şöyle konuştu: ?Kanunlara ve yönetmeliklere uygun olmayan iş yapanların başı bir gün ağrır. Ben yasal olmayan yollardan bilgi belge toplamadım. Yapılanları tek tek not edip belgelerini yanına koydum. 9 yıl boyunca da bunu bir dedektif gibi yaptım.'

Yerine atanmış

PROF. Dr. Nurhan Akyüz, Rektör Prof. Dr. Aşkın'ı 1994'te YYÜ'ye kendisinin Ziraat Fakültesi Dekanı olduğu dönemde getirdiğini söyledi. Akyüz, ?Daha sonra atanan rektör beni görevden alıp yerime Aşkın'ı dekan olarak atadı. İlk ziyaretine de ben gidip, kendisine, ?Bu bir bayrak yarışıdır, senin yanındayım. Ama bir yanlışın olursa da karşındayım' dedim. Ancak daha sonra atamalarda birtakım hatalar görmeye başlayınca ben de günlüğümü tutmaya başladım' dedi.

9 yıl evrak toplamış

9 yıl boyunca topladığı belgeleri gösteren Prof. Dr. Nurhan Akyüz, Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın kendilerini çok ağır suçlamalarla itham ettiğini savunarak, Türk mahkemelerinden bir sonuç çıkmaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceğini söyledi. Akyüz, ?İadeyi itibar için şahsi dava açacağım. Çünkü bizi vatan hainliği ile itham etmiş' dedi.

Hurriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber