Memur, 'denge tazminatının' bir an önce imzalanmasını istiyor

Haber Giriş : 10 Kasım 2005 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar, kamuda çalışanlarla arasındaki ücret adaletsizliğinin kalkması için hkümetten sosyal denge sözleşmelerinin biran önce imzalanmasını bekliyor

Memurlar, kamuda çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin kalkması için sosyal denge sözleşmelerinin imzalanmasını istiyor. Memurlar, bu sözleşmelerle toplu görüşmelerde çözülemeyen ücret dengesizliğinin çözülmesini hedefliyor. Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, sosyal denge sözleşmeleriyle, zor günler geçiren memurun rahat bir nefes alacağını söyledi.

Turbay, "Maddi sıkıntısı olmayan memurlar kendilerini daha çok işlerine veriyorlar. Çünkü kafalarını meşgul eden fazla bir sorun olmuyor. Bu da memurun kendisini işine daha iyi vermesi sağlıyor, verimi ve kaliteyi arttırıyor" dedi.

Toplu sözleşme talebi

Hükümetin memurlara toplu sözleşme hakkı vermesi gerektiğini hatırlatan Turbay, bunun Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmelerin gereği olduğunu söyledi. Turbay, "Hükümetin memurlarla yapmaktan kaçındığı toplu sözleşme olayını biz belediyelerle yapıyoruz. Hiçbir sakıncası da yok, hükümetlerde kamu çalışanları ile toplu görüşme değil toplu sözleşme yapmalı. ILO normlarını kabul etmesine rağmen hükümetler bu taahhütlerini bir türlü yerine getirmiyor" diye konuştu.

300 belediyede imzaladık

Turbay, Bem-Bir-Sen olarak 300 belediye ile sosyal denge sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatarak, bu belediyelerde çalışanların performansının daha iyi olduğunu savundu. Turbay, "Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanan tüm belediyelerdeki personel bu yardımlardan faydalanıyor. Amacımız üyelerimizin mağduriyetini gidermek. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde memurlarına sosyal ve ekonomik yardımlarda bulunmuştu" diye konuştu.

yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber