Malatya Çocuk Yuvası, kameralı sisteme geçiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2005 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklara uygulanan şiddetle gündeme gelen Malatya Çocuk Yuvası'na, bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için kamera sistemi yerleştirileceği bildirildi.

Malatya Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Dr. Suat Yalçınsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yuvada kamera sistemi kurma ve yuvayı yeniden düzenleme çalışmaları yürüttüklerini belirterek, "Yuvayı yeniden yapılandırıyoruz" dedi.

Yalçınsoy, yuvanın ev tipi odalar halinde düzenlendiğini, her odada 4 çocuğun kalacağını ve yeni bir yemekhane yapılacağını ifade etti.

"ÇAĞDAŞ BİR BİNA YAPIYORUZ"
Yapılan çalışmaların sadece onarım olarak nitelendirilmemesi gerektiğini dile getiren Yalçınsoy, şu bilgiyi verdi:

"Çağdaş bir bina yapıyoruz. Kapı, pencereler, mevcut her şey yenileniyor. Çocukların güvenliğini sağlamak için her türlü önlem alınıyor. Yuvayı, tuvalet ve banyo hariç kamera sistemiyle donatıyoruz. Modern oyun alanları oluşturuyoruz. Bahçe yenilenecek.

Çocukların rahat spor yapmaları için, yarı kapalı spor salonu da inşa edilecek." Yalçınsoy, yuvaya ek bina da yapılacağını dile getirerek, şöyle dedi:

"Mevcut bina yeniden düzenlenirken, aynı zamanda yanına ek bina da inşa edilecek. Ek bina ile ilgili teklifleri almaya başladık. 1 ayda, 2 ayda tamamlayacağını belirten şirketler var. Teklifleri değerlendiriyoruz." Yalçınsoy, İstanbul'a götürülen çocukların, yuvadaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Malatya'ya getirileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber