Isınmak için tahta kanepeyi kırıp yaktı

Kastamonu'daki İsfendiyar Mahallesi Dalgıç Sokak bulunan tek odalı ve 6 aydan bu yana kirasını ödeyemeden oturdukları, 20 yıllık eşinden 2 yıl önce boşanan 44 yaşındaki Zeliha İşkal, 4 çocuğu ve 1 torunu ile yaşam mücadelesi veriyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ocak 2013 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Isınmak için tahta kanepeyi kırıp yaktı

İşkal, ısınmak için evdeki tahta kanepeyi kırarak sobada yaktıklarını söyledi.

Zeliha İşkal, Dalgıç Sokak'taki tek göz evlerinde 15 yaşında evlenip 1 yıl önce boşanan çocukları 17 yaşındaki Gamze Selda, 15 yaşındaki Gülsüm, 14 yaşındaki Umut Barış, 12 yaşındaki Ufuk Çağdaş ve torunu 1 yaşındaki Ozan Aras ile 2 yıldan bu yana yaşamaya başladı. Geçimini, el emeği örgüsü ürünler satarak sağlamaya çalışan Zeliha İşkal, boşandığı eşinden 1 yıl önce 3 ayda bir olmak üzere 500 TL nafaka almaya başladı. 4 çocuğundan okul çağındaki 3 çocuğunu ilk, orta ve lisede okutmaya çalışan İşkal, yoğun kış şartlarında pazara çıkamadı ve satış yapamayınca zor durumda kaldı. Oturduğu evin aylık 150 TL olan kirasını 6 aydır ödeyemediğini ve hiçbir geliri olmadığını belirterek kaldığı evde yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Zeliha İşkal, komşularının yardımı ile ayakta kalmaya çalıştığını söyledi. İşkal, "Kış ayında yaptığım el işlerini de satamıyorum. Evime yakıt alamadım, herkese borcum var, kimseden de borç isteyemiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Dini nikahlı eşinden yaklaşık 1 yıl önce ayrıldığını, eski eşi, 25 yaşındaki S.A. tarafından sürekli taciz ve tehdit edildiği için çalışamadığını belirten, 1 çocuk annesi Gamze Selda Tanış zor durumda kaldığını söyledi. Tanış, şöyle konuştu:

"15 yaşımda eski eşimle evlendim. Doğumdan sonra eşimden her gün dayak yedim. Dayanamayıp kaçtım ve jandarmaya sığındım. Jandarma sayesinde de annemin yanına döndüm. Fakat bu sefer de aileme rahat vermiyor. Annemi ve bizi sürekli tehdit ediyor. Annemi dövdü. Suç duyurusunda bulunduk, ama herhangi bir şey de elde edemedik. Onun yüzünden ben de bir işte çalışamıyorum. Çünkü sürekli gelip beni, kardeşlerimi ve annemi tehdit ediyor. Hiçbir can güvenliğimiz yok. Uzaklaştırma cezası veriliyor ama çözüm olmuyor."

Kış günü yakacaksız kalıp, çocukları ve torunu ile geçim sıkıntısı çeken Zeliha İşkal, eski damadının saldırıları yüzünden de iyice çaresiz kaldığını belirtti. - Kastamonu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber