Teziç: Artık düzenleme yapma imkansız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2005 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 'türban' kararını, "Uluslararası planda olması Türkiye'nin aksi yönde bir düzenleme yapma olanaklarını da ortadan kaldırıyor" sözleriyle değerlendirdi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen 'Atatürk'ü Anma Töreni'ne katılan YÖK Başkanı Teziç, törenin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, AİHM'nin türban ile ilgili almış olduğu kararı değerlendirdi. AİHM'nin bu kararıyla geçmişte vermiş olduğu kararı teyit ettiğini belirten Teziç, "Zaten bizim hukukumuzda da bağlayıcı özelliği var. Bundan böyle bu tartışmalar da sona ermiş olacaktır" dedi.

"Bundan sonra türbanın üniversitelerde serbest olmasına yönelik bir tartışma açılabilir mi?" sorusuna Teziç, "Hukuki bağlayıcılık bir daha bu konunun gündeme getirilmemesi anlamını taşır. Kesin hüküm, bağlayıcı. Herkes için" ifadesini kullandı. Teziç, "Bu karar Türkiye'yi de rahatlatacak mı?" sorusuna ise, "Hukuki alandaki sonucu söylüyorum. Bu hepimizi bağlıyor. Bütün mahkeme kararları gibi, bizim iç hukukumuzda da etkili olur. Hatta yüksek yargılama organlarının daha önce verdiği kararları da teyit edici bir özelliği var. Uluslararası planda olması Türkiye'nin aksi yönde bir düzenleme yapma olanaklarını da ortadan kaldırıyor" değerlendirmesinde bulundu. "Kesin bir şekilde mi?" sorusuna ise Teziç, "Öyle" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber