Soma'da 12 derslikli okul açılışı yapıldı

Manisa'nın Soma ilçesi Avdan beldesinde Soma Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan 12 Derslikli Avdan Köylere Hizmet Götürme Birliği Okulu törenle açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2013 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soma'da 12 derslikli okul açılışı yapıldı

5 ayda tamamlanan okul Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün katıldığı törenle hizmete açıldı. Törene İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma protokolü, kamu kurumu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanısıra öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başlayan program Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Avdan Beldesi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna, belde hakkında bilgiler verdi.

"4+4+4'Ü MANİSA GENELİNDE YERLEŞTİRDİK"

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa ve Soma'daki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi vererek, "Kanun hükmünde çıkartılan kararname ile 4+4+4 eğitim sistemini Manisa genelinde yerleştirdik. İl genelinde 254 bin öğrenci 14 bin öğretmen ile eğitim öğretime devam ediyoruz. Soma ilçesinde de 20 bin 535 öğrenci 941 öğretmen ile eğitim öğretim devam ediyor. Soma'da Avdan beldesinde Soma Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği adı altındaki okulumuz kurumların desteği ile 5 ayda tamamlandı. 12 derslikli olan okul ile Avdan Beldesinde eğitim öğretimde bir rahatlama oldu. Toplam maliyeti 1 milyon 115 bin TL olan okula belde öğrencilerinin yanısıra çeşitli köylerden 153 öğrenci taşınarak toplamda 400 den fazla öğrenci eğitim görecek. İl genelinde de 28 bin öğrenci taşımalı eğitim ile okullara taşınıyor. Taşımalı eğitimin yemek ve taşıma maliyeti toplamda 40 milyon TL civarında" dedi.

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ise, "Okulumuz 12 derslikli ve içersinde laboratuarları, idareci odaları ve eğitim salonları ile modern bir şekilde yaklaşık 5 aylık kısa bir süre içersinde tamamlandı. Okulumuzun yapımında emekleri geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Soma'nın potansiyeli olan bir ilçe olduğunu kaydeden Vali Halil İbrahim Daşöz, "İlçeye her gelişimizde farklılıklar görüyoruz. Ayrıca bu ilçemiz devletimizin yatırımlar açısından büyük önem verdiği bir ilçe. İlçenin üzerinden geçmesi planlanan Soma Akhisar Otoyol Projesi, hızlı tren projesi, enerji kenti olması özel sektörlerinde yatırım yapmasını cazip kılıyor. Bu caziplik sonucunda Soma'ya mutlaka bir üniversite fakültesi kazandırılması gerekiyor. Önce Celal Bayar Üniversitesi'nin 1-2 bölümünün mutlaka getirilmesi gerekiyor. Sonrasında ise Soma adı altında bir üniversite olacaktır. Soma'ya girerken birkaç yerde 251 bin dev öğrencimizin 20 bini Soma'da afişlerini gördük. 251 Bin Dev Öğrenci projesi çerçevesinde yaptığımız anket ile gördük ki Somalı öğrencilerimiz ankette okul istediklerini ifade etmişler. İnşallah bu dev öğrencilerde ilçeye bunun gibi güzel bir okul kazandıracaklar. Bu okulun ilçeye kazandırılmasında emekleri geçen Kaymakam'a, Belediye Başkanına ve diğer emekleri olanlara teşekkür ederim" dedi.

"YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENDİĞİ ZAMAN YEREL HALKA DAHA İYİ HİZMETLER ULAŞIYOR"

Ak Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi dün ile bugünün aynı olmaması gerektiğini ifade ederek, "Sürekli olarak bir gelişme eğiliminde olmalıyız. Ülkemizin her yerinde farklı eserler açılıyor, bu durum bugün Türkiye'nin ayakta dimdik ve sürekli kendisini geliştirdiğinin göstergesidir. 2002 yılındaki Türkiye'nin halini bilenler bilir. Artık Türkiye o günlerdeki olumsuzlukları geride bıraktı. O zaman enflasyon canavarı ve yüksek faiz vatandaşı perişan hale getirmişti. Böylesi ekonomik olumsuzluklardan dolayı herkes bunalıma girmişti. Ülkemizin gelişmesi engellenmişti" dedi.

Soma'da verdikleri seçim vaatlerini yerine getirdiklerini hatırlatan Tanrıverdi, "Soma santralinin 35-40 yıldan bu yana konuşulan ve bir türlü halledilemeyen baca filtreleri çok gündeme gelmiş ve bir türlü halledilememişti. Vatandaşlar bizden filtre, temiz çevre istiyoruz dediler, hamdolsun bizde göreve geldiğimiz ilk 5 yıl içersinde filtre sorununu hallettik. Bu temiz çevre, temiz yaşam demektir. Hastalıkların önüne geçilmesi demektir. Somalılar o günler ile bu günler arasındaki çevre konusundaki farkları biliyorlar. Soma'daki vatandaşlarımız yerin metrelerce altından ekmeğini taştan çıkaran insanlar. Bu insanlar her şeyin en iyisine layık. İnşallah önümüzdeki zaman içersinde modern ısıtma sistemini faaliyete geçireceğiz. Soma Devlet Hastanesi'nin yetersizliğini göz önüne alarak yeni bir hastane için kolları sıvadık. 300 yataklı modern devlet hastanemizin temelini attık hızla yükseliyor. İnşallah bu hastanemizde tamamlandığında modern bir hastane ile hemşehrilerimize en güzel hizmeti verecek" dedi.

"Soma'YA GÜZEL BİR FAKÜLTE YAKIŞIR"

Soma'da bir fakültenin kurulmasının şart olduğunu dile getiren Tanrıverdi, "Soma'ya hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile Soma'ya has üniversite fakültesinin kurulmasını sağlayacağız. Soma'nın ve Somalıların geleceğini planlıyor ve düşünüyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu okulumuzun adı Soma Köylere Hizmet Götürme Birliği. 2 yıl önce çıkarılan kanunla Madenlerin olumsuzluklarına maruz kalan yerlere belirli miktarda para yardımında bulunuyoruz. Soma ilçemizde bu ilçelerimizden biri. Maden payı adı altında ilçeye 2 milyon 850 bin TL para aktarıldı. Sağolsun kamu kurumlarımızda bu parayı saçmadı. Oturuldu konuşuldu güzel bir istişare ile bu para bir eğitim yuvası için harcandı. Böylesine güzel bir eğitim yuvası hazırladıkları için emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Yerel yönetimleri güçlendirmek adına Ak Parti hükümetinin ciddi adımlar attığına değinen Tanrıverdi, "Bundan sonra yerel yönetimler daha güçlenerek yerel halka daha iyi daha güzel hizmetler ulaşıyor. Manisamız artık Büyük Şehir Belediyesi statüsüne kavuştu. Avdan beldesi 2014 seçimlerinden itibaren Soma ilçesinin bir mahallesi olacak. Soma Belediyesi buraya daha iyi ve daha hızlı hizmetler getirecek. Başbakanımızın ifadesi ile biz millete efendilik için seçilmedik hizmet etmek için seçildik. Sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz. Hamdolsun vatandaşların yüzüne baktığımızda yüzümüz kızarmıyor, aksine yaptığımız hizmetlerle alnımız ak, başımız dik yolumuza devam ediyoruz. Sizler bizlere hem yerelde hem genelde büyük destekler verdiniz. Artık Türkiye'de 2 kişiden biri Ak Parti'li olmuştur ve Türkiye 10 yılda büyük ilerleme kat etmiştir. 70 sente muhtaç olan Türkiye gitti, yerine borç alan değil, borç veren bir ülke haline geldi. Gönül coğrafyası içinde yaşayan her insana hizmet götürmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okul yapımında emekleri geçenlere plaketlerinin takdim edilmesiyle 12 derslikli modern ilköğretim okulunun açılışı protokol tarafından yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber