Taciz cinayeti davasında 1 tahliye

Sivas'ta kendisini taciz ettiği iddiasıyla 47 yaşındaki Ömer Alpancıl'ı bıçaklayarak öldürdükten sonra cesedi ikiye ayırıp çuvala koyarak çöpe attığını itiraf eden 35 yaşındaki İclal Şengün'ün yargılandığı davaya devam edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ocak 2013 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taciz cinayeti davasında 1 tahliye

Sivas'ta kendisini taciz ettiği iddiasıyla 47 yaşındaki Ömer Alpancıl'ı bıçaklayarak öldürdükten sonra cesedi ikiye ayırıp çuvala koyarak çöpe attığını itiraf eden 35 yaşındaki İclal Şengün'ün yargılandığı davaya devam edildi. Şengün'ün cezaevinden savcılığa gönderdiği mektupta cinayeti işleyen kişi olarak suçlaması üzerine tutuklanan komşusu Selahattin K., delil yetersizliğinden tahliye edildi.

Kent merkezinde 16 Mayıs'ta 2012 tarihinde meydana gelen olayda yakınlarının kayıp başvurusu üzerine Ömer Alpancıl'ın cesedi, 3 gün sonra polis ekipleri tarafından kent çöplüğünde bulundu. Ardından başlatılan soruşturmada İclal Şengün ile olay günü şüpheli ile telefon görüşmeleri yaptığı tespit edilen komşusu ve oturduğu dairenin sahibinin oğlu olan Selahattin K. gözaltına alındı. Savcılık ve mahkemedeki ifadesinde cinayeti tek başına gerçekleştirdiğini itiraf eden İclal Şengün tutuklanırken, Selahattin K. serbest bırakıldı.

Sanık hakkında Sivas 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, TCK'nın 82/1 maddesi kapsamında, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu sanık İclal Şengün ilk duruşmada suçu itiraf etti. Şengün ifadesinde, öldürülen Ömer Alpancıl ile eşi Önay Şengün aracılığı ile tanıştıklarını, otobüs muavini olarak çalışan eşinin rahatsızlandığı dönemde kendisinden borç aldığını, olay günü ise Alpancıl'ın borcu istediğini ve evine geldiğini, konuşurken kendini taciz ettiğini bu nedenle bıçaklayarak öldürdükten sonra cesedi baltayla ikiye ayırıp çöpe attığını söyledi.

MEKTUPLA SUÇLADIĞI KOMŞU TUTUKLANDI

17 Aralık 2012'de ise davanın ikinci duruşması yapıldı. Duruşmadan 2 gün sonra, 19 Aralık 2012'de sanık İclal Şengün tutuklu bulunduğu E tipi kapalı cezaevinden Sivas Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği Şengün, cinayeti kendisinin değil, komşusu Selahattin K.'nın işlediğini iddia etti.

Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekipleri, daha önce çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Selahattin K.'yı yeniden gözaltına aldı. Savcılıktaki ifadesinin ardından Selahattin K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Bugün görülen duruşmada ihbar mektubu sonrası tutuklanan Selahattin K. ile İclal Şengün mahkeme önünde karşı karşıya geldi. Mahkemede kendisini savunun tutuklu sanık Selahattin K., "Ben suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Öldürülen kişi ile benim ilgim yok. Bana iftira atılıyor" dedi.

Diğer sanık İclal Şengün ise, olay günü Selahattin K. ile görüştüğünü Ömer'e ödemek için borç para istediğini öne sürerek şu iddiada bulundu:

"Bunun üzerine Ömer'i eve çağırdım. Ömer evin sokağına gelince beni aradı. Bende eve gelmesini söyledim. Ömer'in eve geldiğini Selahattin'e de söyledim. Ömer evde otururken Selahattin geldi. Kapı çalınca Ömer panikledi. 'Kim geldi' dedi. Kapıya açtım. Selahattin gelmişti. Parayı istedim. 'Tamam sen karışma ben veririm' dedi. İçeri girdi. Aralarında konuşmaya başladılar. Daha sonra aralarında tartışma ve küfürleşme başladı. Selahattin mutfağa gidip bıçak getirdi ve Ömer'i bıçaklamaya başladı. Selahattin kaç darbe vurdu bilmiyorum. Daha sonra benden çarşaf ve poşet istedi. Getirdiğim çarşaf ve poşete cesedi sardı. Sırtına alarak dışarı çıkarmak istedi. Ama başaramadı. Daha sonra banyoda ikiye ayırdı ve iki poşet halinde götürüp çöpe attı. Bana da 'Olay duyulur ise kocana ve çocuklarına zarar veririm' diyerek tehdit etti. Bende korktuğum için sustum."

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN TAHLİYE

Mahkeme daha sonra Selahattin K.'nin eşi Habibe K. ile komşusu Hüsne E.'yi tanık olarak dinledi. Mahkeme sanıklarından İclal Şengün'ün tutukluluk halinin devam etmesine karar verirken, Selahattin K.'yı ise delil yetersizliği nedeni ile tahliye etti. Duruşma 12 Şubat 2013 tarihine ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber