Bitlis'te 7 kişilik ailenin yaşam mücadelesi

Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Bitlis'te, derme çatma evde kalan 7 kişilik Kırmızı Ailesi, güç koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ocak 2013 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te 7 kişilik ailenin yaşam mücadelesi

Bir oğlunun askerde olduğunu, madde bağımlısı diğer oğlunun da devlet korumasına alındığını söyleyen 7 çocuk annesi 42 yaşındaki Netice Kırmızı, "Bir kızım epilepsi hastası, 5 çocuğum da okula gidiyor. Eşim işsiz. Çok zor durumdayız" dedi.

İnönü Mahallesi'nde bir hayırseverin kendilerine verdiği sürekli damı akan, aşırı rutubetli evde barınan Kırmızı Ailesi, zor günler geçiriyor. Eşinin çalışmadığını, en büyük oğlunun askerde olduğunu, madde bağımlısı olan diğer oğlunun da devlet korumasına alındığını söyleyen Netice Kırmızı, "Şu anda 7 kişiyiz. Isınamıyoruz. Evdeki rutubet nedeniyle de hasta oluyoruz. Hayırseverlerinkendilerine verdiği elektronik eşyalar bile rutubetten dolayı çalışmıyor" dedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aylık 100 TL yardım aldıklarını, ancak bunun kendilerine yetmediğini söyleyen Netice Kırmızı şöyle konuştu:

"22 yıllık evliyim. Önceleri durumumuz iyiydi. 4'ü kız 7 çocuğum var. Bir çocuğum madde bağımlısı. Bir haftadır devlet koruması altında. Büyük oğlum askerde. Bir kızım da epilepsi hastası. Sık sık baygınlık geçiyor. İlaçlarını almakta güçlük çekiyorum. Komşularımın getirdiği yardımlarla geçinmeye çalışıyorum. 5 çocuğum da okula gidiyor. Çok zor durumdayız. Bu kış şartlarında bu evde kalmak çok zor. Ancak başka da çaremiz yok. Burada yaşamak zorundayız. Evde kapı pencere yok. Pencereleri kartonla kapattık. Uzanacak yardım elini bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber